bugün

bilgisayar mühendisliği gibi bir alanı hiçe saymak anca egoist makinecilerin işi.
not: edebiyatçıyım
kesinlikle bilgisayardan zerre anlamam ve benim ihtiyacımı makineciler karşılamıyor bilgisayar mühendisi yana yakıla arıyoruz.
kimya mühendisiliği. hoş.

elektrik mühendisliğinden bilgisayar mühendisliği sonucunun çıkarıldığı başlık.

yoktur öyle bir şey. bilgisayar mühendisliği beşinci ana mühendisliktir, olsa olsa elektronik mühendisliğinden türemiştir.
Makine.
Bilgisayar.
Genetik. Bu ben oluyorum.
Uçak.
ana mühendislik diye bir şey yoktur.

(bkz: götten element uydurmak)
bütün mühendislikler kaldırım mühendisliği denen ana mühendislikten doğmuştur. ne de olsa ilk olarak olarak yürüdük yürüttük.
endüstri mühendisliği. hepsinden biraz hiç birinden tam değil ama kendi içinde bir ismi var. (bkz: kardeş payı)
Makine, insaat, kimya ve elektrik dört ana mühendisliktir. Tüm üniversite hocalarida bunu bilir ve söyler zaten.
makine, makina, mekanik, mechanical... evet efendim 4 tanesi budur. şaka yapıyorum tabiki. eski zamanlara ve teknolojinin ilerleyişine bakacak olursak 2 ana dal var diyebiliriz. inşaat ve makine mühendisliği. kimya, endüstri, gıda, genetik vb. adı mühendis olan bölümler mühendislik kavramıyla uzaktan yakından alakalı değildir. önce mühendisliğin ne demek olduğunu bilmek gerekir o bölümlere o ünvanı yapıştırmak için. bakın hepsi değerli bölümler yani konumuz değer değil sadece mühendis olmadıklarını söylüyorum.

tüm bunların dışında enerji sistemler, malzeme, imalat vb. mühendislikler de var artık. bunların hepsi makinenin alt dalları bildiğiniz üzere. aslında buradan şu sonuca varabiliriz. her ne kadar öğrenci sayısı yüksek olsa da hala geleceği en parlak meslek 'mechanical engineer'dır.

not: makine mühendisiyim mal değilseniz iş sıkıntısı yok. cebiniz boş kalmaz.
yazılım mühendisliği içinde yoksa yazılım mühendisliği nereden türemiştir sorusunu akıllara getiren mühendislik alanları.