bugün

ülkemiz adına yarışan manga'nın ilk 3 sırada kendine yer bulacağı yarışmadır.
bu yarışmadan hoşlanmayan insanları niye bu denli geriyor anlamıyorum. sevmeyebilirsin, politik bulabilirsin de seven insanlara niye "yaa arkadaşım bırak bu işleri, çok siktiri boktan bu ne be ahah" tavrıyla yaklaşıyorsun ki? bu yarışmayı dağıtılan bazı politik puanlar haricinde değerlendirdiğimde, çok güzel şarkılar duyuyorum ben. gerçekten başarılı yeni sanatçılar tanıyorum. güzel şovlar izliyorum. bundan gayrısı da beni bağlamıyor. politik oylar, başkalarına laf sokan şarkı sözleri falan hikaye. budur yani, büyütülüp durmadan bok atılacak bir durum yok bence.
manganın garanti ilk 5 e gireceği final.
almanyanin ortaligi kasip kavuracagi, uzun sure sonra 1.lik elde edecegi, bizimkilerin ise, ask sarkisina cekilen savas filmini andiran klibi ve sacma salak yanarli donerli sahne sovunu kimsenin yemeyeceginden dolayi, ilk 6 ya bile giremeyecegi bir yarisma finali olacaktir.
Almanya'nın şarkısı güzeldi, ama birinci olacak kalitede değildi, ilk 5 te evet ama birincilik Türkiye'nin hakkıydı. Oyların % 50 sinin SMS yolu ile, % 50'sinin ise jüri oyları ile verilmesi ve Almanların yarışadan evvel "biz kazanacağız" şeklinde kesin konuşması akla, acaba Almanlar bazı ülkelerin jüri üyelerini etkiledi mi diye bir soru geliyor insanın aklına, çünkü Almanya organizatörler arasıda ve "işte bize oy vermezseniz, bundan sonra ülkeniz dereceye dahi giremez." şeklinde tehdit etmiş olabilirler. Bundan böyle EUROVISION'un tadı kaçmıştır, organizatör ülkeler kimi isterse onu birinci yapmak için çalışacaklar.

Ermeni şarkıcı allah var güzeldi, ama şarkısı tamamen siyasete bulaşmış, o kayısı çekirdeği, şakıda geçen "Anavatanım" sözleri hiç hoş olmadı, kayısı çekirdeğinden kastı Malatya, anavatandan kastı Doğu Anadolu olduğu açıkca belli. Eurovision adam gibi bir organizasyon olsa bu şarkıyı baştan reddederdi, ama balık baştan kokuyor işte alt tarafı şarkı yarışması diyorsun ama üst tarafında neler var neler.

Eurovision artık bitmelidir, kapılar ardında bir takım hesapların döndüğü, siyasetin dibine kadar bulaştığı, şakıların gizli siyasi mesajların içerdiği bir organizasyon kimseye fayda gelmez.

Manga gönlümüzün birincisi, tebrikler, gelecek sene de Almanya'daki organizasyona katılsınlar, bu sefer birinci olacaklar eminim.

işte MANGA'nın BBC çekimiyle gösterdiği performans:

http://www.youtube.com/watch?v=vNI9kEX2niQ
http://www.facebook.com/p...55&id=110294595678586