bugün

Haklı isyandır. Doğru olan budur toplum olarak hepimiz be gelir adaletsizliğine ve düşük ücretlere isyan etseydik bu halde olmazdık. Ama biz bunu yapmak yerine ben asgari ücret alıyorum pezevenk 2500 tl maaşı beğenmiyor benimki artmıyorsa onun ki de düşsün mantığı ile hareket ediyoruz ve Burnumuzda boktan kurtulmuyor.
adam 24 sene okusun. sınavlarla elene elene üniversite mezunu olsun.
kpss den de geçsin. sonra ilkokul mezunu olan adam bunun maaşına laf etsin.

edit: şimdi aşağıda bulunan mal a söylüyorum,

çok zekiymiş 16 yılda okumuş bilmem ne ama asgari ücret alıyormuş.
bak velet,

sana o aldığın asgari ücret çok, mallık maaşı bağlamaları gerekir sana. her ay ekmek arası bor versinler ki
düzenin de bozulmasın!
sadece ilkokul mezunu almıyor asgari ücret, bu orada ki "kültür" farkını yansıtmak açısından yazıldı.
2.500 ve üzeri alan bir sürü okumamış adam da var ona bakarsan!
bakamazsın çünkü at gözlüğün var!

1.300 lira asgari ücret ülkenin amına koydu afedersiniz.
bunun mimarı da chp belirteyim.
eskiden fakir orta zengin varken şimdi fakir ve zengin var ya da olacak.

bak 16 yıl okuyan zeki! arkadaş
sen tüm memurlara "adi parazitler" dersen, devlet memuruna hakaretten o klavyeyi kablosuyla götüne sokarlar senin.
caps lock açıkken hemde bilmem anlatabildim mi!

edit:

devlet memuru değilim. yabancı menşeili bir firmada çalışan, gününün yarısını asgari ücret alan işçilerle geçiren
beyaz yaka bir personelim.
işçilerin hakkını çağrı merkezinden çalışan birinden öğrenecek de değilim eski bir çağrı merkezi çalışanı olarak
söyleyebilirim ki sömürgenin de tam merkezi çağrı merkezleridir. binlerce üniversite mezunu adamı asgari ücretli çalıştırıp
fayda sağlayan zihniyet devlet memurları değil.

tamam çıkalım, ne zaman saat kaçta?
hafta sonu olsun hafta içi iş var, pazar olsun c.tesi mesaiyim. bizden bir bok olmaz.
asgari ücret 1300 lira olmasaydı, bu sene 2500 lira alan özel kurum çalışanı alacağı 100 lira zamma ses çıkarmayacaktı.
asgari ücret 1300 lira ve 100 lira zam geldi kabul ediyorum. 2500 lira alan adam da 100 lira alacak yine.
oranla, %7 ye %4. öbürü bende %7 isterim diyebiliyor mu? hakkını savunan kim var?
devlet memurları hak ediyor, olması çok zor çünkü. (eskil memurları geç)
sana bir soru peki, gel belediyede işe başla 3.000 maaş deseler gitmeyecek misin?
bence gideceksin. bende giderim. 3500 alan da gider. devlet çünkü.
devlet bizi almıyor diye aldıklarına adi parazitler demek mantıklı değil. kedi-ciğer-mundar.
hayatım boyunca iğrendiğim memurların çekememezliğini konu eden isyandır. bütün asgari ücretlileri ilkokullu diye damgalayan malların olduğunu gösteren başlığa konu olan isyandır ayrıca. ulan üniversiteliyim 24 değil zeki olduğumdan toplam 16 yılda okudum. elime geçen ne biliyon mu ? asgari ücretli bir iş. neden biliyo musun ? yatkın olduğum yapabildiğim şeyin türkiye de bi değeri yok da ondan. bu benim suçum mu ? hayır eğitim sisteminin suçu. eee o zaman 16 sene okumuş üniversite mezunu asgari ücretli olarak şanslı bir memur piçinin maaşına gayet laf eder ve adaletsiz bulabilirim. ve üstelik onun asgari ücrete zam yapılmasından rahatsız olmasına da haince bir düşmanlık olarak bakarım ve söverim. memurlar her yerde kıyak bekleyen adi parazitlerdir. yaptıkları bi bok yoktur ama yeşil pasaportları vardır mesela. devletin bütün imkanları seferber edilmiştir önlerine. adliyede, hastanede her türlü hizmette bir adım öndedir. telefon kullanırlarken bile indirimli tarifeler falan kullanırlar ve haala utanmadan gözünü asgari ücrete dikip salya akıtarak eee bize niye yoook zaaam diye ortalıkta gezinirler. memurlar tanıdığım en yavşak zümredir şu ülkede.

bir de bireysel çıkarcı adamlardır. amirleri kendilerine kötü bakmasın aman kıdem tenzili yapılmasın aman mobing yemeyelim diye mesela ateşli bi şekilde çıkıp haklarını arayamaz bunlar. başkanları satılmış olan sendikalarıyla çıkıp başlarında kepler sessiz sessiz 15 dakika eylem yaparlar. tam bir godoş gibi görünürler o an. tabi bu mallara kim zam versin sonra. sonra çıkıp adam gibi sesini gürlete gürlete hak isteyen işçiye hakkı verilince ağlarlar bide. yanlış anlamayın son zamanlarda öyle işçilerde kalmadı o yüzden bu haldeyiz zaten. eskiden vardı ama.,

bak bak kudurdu bak. şurada işçilere ağzımı aça aça sövsem hiçbir işçi bana ''işçiye hakaretten'' yasal yoldan götüme klavye sokmakla falan tehdit etmez. ama bu memur arkadaş yine devletin haşmetli kucaklarında sevilirken çok kıymetli devletinin verdiği güvenle bu tehditi yapabiliyor. anlatmaya çalıştığım şey buydu işte. alışmışlar aq bi kere yapacak bişey yok.

napalım iş mi var çağrı merkezi de olsa çalışıyoruz aq işte. bu pis sistemin çarklarını döndüren bi mevki haklısın. ama çalışmayalım mı yani. işçiler çalışmasın mı patronları daha zengin olmasın diye. muhtacız napalım. bir asgari ücretimiz var zam gelince yok işte fakirlik zenginlik dengesi diye ötüyosunuz ona da. napalım ezilen biz mi olalım orta sınıf rahat etsin diye. e hep beraber götümüz yiyosa çıkalım sokağa değiştirelim düzeni o zaman. zengin daha zengin olmasın fakir daha fakir olmasın ortada buluşturalım kanımızı dökerek.

Kimsenin sokağa çıkmayacağını biliyorum küçük bi ironi yaptım. 3500 gel deseler oynaya oynaya giderim ama kimseyi kıskanmam ayrıcalık beklemem örnek veriyorum benimle konuşan satışcı birine eee yoh mu memur indirimi demem. Onurlu yaşarım. Bi yerde ayrıcalıklı konuma gelmek için ama bah ben memurum demem. Memur olmayan herkes memur zihniyetinden nefret eder bu ülkede o da bir gerçektir.
aylık 20.000 tl alan doktorun ülke ekonomisinden şikayet etmesi kadar ironi değildir.
aylık 20.000 tl alan doktorun ülke ekonomisinden şikayet etmesi kadar ironi değildir.