bugün

bazılarımız göremeyecek olsa da, şimdi buralarda olan ve o günlerde halen hayatta olacak insanların aklına gelir umuduyla söylenen kehanet. elbette deniz kabuklarını domuz bokuyla kaynatıp çıkan isin tavanda yaptığı şekle göre yapılmadı bu kehanet; sosyal gidişata göre yapıldı. ayrıca "bir tek inanan bile kalmayacak" anlamında da değil, insanların ve toplumların hayatlarını etkileme, biçimlendirme, politik olarak prim yapma anlamlarında din kalmayacak; yani bu yüzyılın ortası dinlerin son kullanma tarihi. yoksa isim olarak elbette var olacaklar, eski yunanlılar'ın taptıklarını bile kaç bin yıl sonra biliyoruz, ama sadece "ismi kaldı yadigar"; yani tarih olmuşlar, mesele de bu zaten.

"peki ya öbür türlü olursa"; yani "ya aksine dinler daha da güçlenirse?"... o zaman da 2050'de insanlığın etkisi bitmiş olur, bunu anlamak için deha olmaya gerek yok. nihayetinde var olan değişimin temposuyla din açısından -ya da din adına, din için- bir şeyler radikal olarak değişmiş olacak, yani durumların şu anki haliyle kalması kesinlikle söz konusu değil, onu unutun; benim kehanetim dinlerin dümdüz edileceği yönünde, başkası eğer tersini savunuyorsa kolay gelsin denir, "inançlı olmak da zaten bunu gerektirir" falan denir, ama arkadan güleriz, o ayrı. boş boş sallamıyoruz çünkü, yeni gelen fikirlerin, ideolojilerin, hayallerin toplumda (yani insanların kafalarında) yer bulabilmesi için eskilerin temizlenmesi gerekecek, hepsi bir anda aynı yeri işgal edemez, tezat olur.

"islam'da mı?": hicri takvim 2050'yi gösterdiği zaman, yani islam'ın nerden baksan daha ekstradan yedi yüz yılı var... şaka şaka, yok öyle bir şey, islam da herkesin bildiği dünya takvimine göre başına geleceklere katlanacak. bu gezegende olduğu ve kendisini dünyada olup bitenden tamamen izole edemediği için islam dini de kaçamayacak yani bu yıkımdan. benim üzüntüm, ya da endişem diyelim, arap baharı denen olaylarda biraz tadını hissettiğimiz toplumsal şiddetin malesef bu dönüşümde kendisini tekrar hissettirebileceği. islam toplumları genelde daha az donanımlı ve konuşarak tartışma/anlaşma kültürüne daha uzak oldukları için, şiddet daha etkin bir yöntem olacaktır. peki başlarına gelecek olandan kaçabilecekler mi? televizyondan, internetten, cep telefonundan, ve dahi milyonlarca gelişmeden nasıl kaçamadılarsa elbette bu sondan da kurtulamayacaklar.

selametle...
mayaların yeni kıyamet alameti, part2.
her yıl islam'a geçen insan sayısı göz önünde bulundurulduğunda doğruluğu anında çürüyen önerme.
Ben 2050de hayatta olacaksam, yanlış çıkacak önermedir.
her yıl dini islam olup da zina, alkol, faizcilik vs. birçok harama bulaşan sözde müslüman artışını göz önünde bulundurunca doğru olabilecek bir önermedir.
2050'de dinlerin etkisi bitmeyecek; herşey gibi dinlerde kendini yenileyecek. sanki H.z. muhammed ve H.z. isa zamanından beri dinler değişti; insanlık toptan hırsız ,katil,rüşvetci,yalancı ve zînâkâr oldu ama dinler hala yaşanıyor sanki çok düzgün bir Dünyada yaşıyoruzda 2050 yılından farkı var!!!(müslümanlık bir kişiyle başladı yine bir kişiyle son bulacak);bu H.z.Muhammedin sözü!!!
hayallerde yaşıyor bazı ibneler..
2050'ye kadar(postmodern toplumlar icin cok önemli olan) petrol reservlerin hatta kömürün bile bitecegini ve ondan sonra dünyanin yine eski orta cag düzenini gidecegini bilmeyenin zirvasidir. hatta dinler daha cok güclenecek eski zurafeler yine topluma yayilacak... yani sizinki daha cok optimist düsünce... hatta 2050ye kadar yada en gec 2060li yilarda sanirim bir büyük savas daha olacak (dünyayi iyi sarsacak bir savas ama)...
" dinler arası diyalog " safsatasının başarıyla sonuçlanması durumunda olur.
Ay hadi inşallah.
https://www.uludagsozluk.com/e/40141844/

birine vahiy gelse de inanacak abi dinden sogutturlar adamı.
Zaten bütün korkuların temeli ölüm korkusudur. Ölüm varsa din de vardır.