bugün

2017'de üstteki arkadaşın da belirttiği gibi şive ile ağız arasındaki farkı bilmeyen insan da vardır.
2017 yılında salak bir plaza diliyle konuşan insana göre çok daha makbuldür efendim. Nitekim biri türkçeyi yüzyıllardır korurken diğeri türkçenin ağzına sıçmaktadır.
Kimseyi ilgilendirmez.
Benimdir. Ne yapayım öleyim mı?
Evde Azerice, bazı arkadalarımla Ege ağzıyla. Cok samimi olmadığım insanlarla istanbul türkçesiyle konuşurum. Hiçte zorlanmam. Beyin otomatik olarak kendisini ayarlıyor.

Yerine ve zamanına göre konuşulduktan sonra sorun olmayacak şivedir. Önemli olan insanın kendisini kontrol edebilmesidir.
"Ağız" samimiyettir.
görsel
" Geliyoruz, gidiyoruz sizi evde bulamıyıh" mı desinler yani? Demirel in den tut, bahçeli sine kadar bu durum var. insanların içine, niyetine bakmak gerek. insanları aşağılamayla geriye gidersin, bir minim ilerleyemezsin.

Bakın chp nin haline!
Daha ağız dendiğini bilmiyor. Bu cahil kendini bilgili sanıp ego kasması yok mu?
Bir bayburtlu, erzurumlu gordugumde veyahut karsimdaki o agizda konusunca istemsizce bende konusuyorum. Ve tabi seviyorum da.
şiveden it gibi korkmak budur !

buram buram korku kokusu .
Şive kültürdür sahip çıkmalıyız .
yedi göbek istanbul doğumlu olduğunu sanan ahmak beyanı.
istemli yapan ve istemsiz yapan olarak ikiye ayrılır. Genelde istemli yapan, istenmeyen insandır.

Zorla güzellik olmaz.
şiveyi ağız olarak düzelterek bunlardan birisi benim. elimden geldiği müddetçe dikkat etmeme rağmen bir şekilde içimdeki konyalı zincirlerini kırarak kendini belli ediyor. işin ilginç tarafı ise konya ağzı ile konuşmamı farklı bulan hiç kimse konyalı mısın diye sormadı. adanalı diyen oldu, yozgat, ankara diyen oldu, göçmen diyen oldu** suriyeli misin diyen oldu**, hatta almancı zanneden dahi vardı. seçme şansım olsaydı eğer ege ağzı ile konuşmayı seçerdim o ayrı.
kültürünü ve benliğini kaybetmemiş insandır.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar