bugün

2017 jandarma ve tsk atamalarında görülen fetö atamalarıdır. konuyla ilgili mete yarar ve balyozdan 3 sene yatıp çıkmış mustafa önsel in yazıları mevcut.

1-15 temmuzda jandarmayı savunmaya beylik silahlarıyla koşan alb.güven şağban ve alb. nurettin alkan 2017 itibariyle tasviye edildi. nurettin alkan 2016 da tuğgeneral yapıldı ancak 2017 de emekli edildi. alb. güven şağban 2016 da 15 temmuz dan sonra en güvenilir kişi olarak tayin daireye getirildi ancak 3 ay önce korg. ata kalkan tarafından oradan alındı ve giresun bölge komutanlığı emrine atanarak karargahtan uzaklaştırıldı.

2-15 temmuda tüm marmara bölge alaylarını telefonla arayarak darbeye destek verilmeyecek diyen alb. hüseyin kurtoğlu 2017 tayinlerinde istanbuldan alınarak ankaraya tayin edildi. bu tayin güya ona daha önemli bir görev verilme süsüyle yapıldı ancak olayın geçmişine döndüğümüzde, kurtoğlu 2012 de istanbul alay kom. iken hakkında saçma bir dava açılıp alay kom elinden alınıp yerine sonradan mit tırlarını durduran fetöcü celepoğlu atanmıştı. erdoğan bile araya girmesine rağmen alay kom elinden alınmıştı. bu 17-25 aralık ses kayıtlarında geçmişti. 2017 tayinlerinde yine sana istanbulu vermeyeceğiz mesajı verildi.

3-15 temmuz gecesi 2nci ordu komutanı adem huduti yi arayıp darbeye destek vermiyoruz şeklinde açıklama yapmasını isteyen korg. metin temel di. adem huduti bu açıklamayı yapmayınca kendisi çıkıp bu açıklamayı yaptı ve 2017 atamalarında terfi ettirilmedi.

4-geçtiğimiz haftalarda basında da çıkan erdoğan ın uçağına korumalık yapan "bu bizim mete" dediği f-16 pilotu alb. mete kuş 2017 atamalarında general yapılmadı.

5-15 temmuz dan önce jandarmada fetönün sızamadığı 85-89 devreleri komple emekli edilecekti. liste yayınlanmış herkesten imza alınmıştı. ancak 15 temmuz meydana gelince bu emekli edilmeler durdurulmuş, bu insanlar en önemli yerlere getirilerek fetöcü ayaklanmaları bastırmışlardı. 2017 atamalarında 85-89 devresi yine aynen komple emekli edildi. emekli edilen 65 albayı mustafa önsel yazdı.

6-2017 atamalarından hemen sonra 15 temmuzdan bir gün sonra fetö suçlamasıyla ilk içeri alınan tuğg. adnan arslan geçtiğimiz hafta tahliye edildi.

şimdi siz 15 temmuzdan sonra bunlar nasıl olabiliyor diye soruyorsunuz, cevaplayayım.

içişleri bakanı tayinleri tek tek yapmıyor, belli başlı adamların ismini veriyor bunları general yapalım diyor. jandarmanın en tepesindeki adamlar da o adamları iyi yerlere getiriyor. ancak geri kalan pozisyonlar yine kendi adamlarıyla doluyor.

yani fetö düşmanı adamların da iyi yerlere geldiğini görüyoruz. örneğin korg musa çitil. örneğin tuğg. yapılan vedat çolak.
ancak geri kalan kadrolar için birşey söylenmediği için o kadrolar birilerinin keyfine göre şekilleniyor.

kısacası demem odur ki hükümet yine yeni yeniden kandılıyor. gerek rehavet gerekse oldukça yoğun olmalarından dolayı bir gün rizedeler bir gün katarda bir gün belçikada..vsvs tüm kurumlar için atadıkları bir komisyon yok. her kurumda hükümetin güvenini kazanmış adamların listelerini onaylıyorlar. ancak bu çok tanıdık bir olay. son on yılda darbeyle sonuçlandı.

olay bu şekilde. inşallah ben bu entiriyi yazmıştım demek zorunda kalmam veye yine yüzlerce şehit vermek zorunda kalmayız.

(bkz: jandarma atamaları 2017)