bugün

Türkiye'nin katılmayacağı yarışmadır, TRT kesinleştirdi, boşuna Kenan Williams demeyin. Reyting düşük diye yarışmanın yayınlanmaması ayrı komik tabi.
avrupa nın "çok üzüldüm" deyişini duyar gibiyim!
Ermenistanı system of a down ın temsil emesi gereken yarışma.
Eurovision 2016 adlı yarışma programının hangi ülkede yapılacağını belirlemek için düzenlenen yarışma.
yine türkiyesiz bir yarışma olacaktır.

türkiye olmadı mı bu yarışma çok renksiz cidden ama. bir türkiye bir de yunanistan oynak şarkılarıyla renk katıyordu şu yarışmaya. artık türkiye katılmıyor, yunanistan da iyice bozdu. bu senenin şampiyonu yine hafif ve ballad tarzda şarkılarla katılan iskandinav veya batı avrupa ülkelerinden biri olacaktır. hiç bir sürpriz de yok yani.
Suudi Arabistan'da yapılana kadar katılmayacağımız yarışma.

sen Türkiye'sin büyük düşün.

neden kendi yarışmamızı yapmıyoruz biz.

neden asiavision'u düzenlemiyoruz, ya da arabizyon, ne bileyim isim düşünülebilir.

neden ülkemizdeki petrolleri çıkartamıyoruz.

neden para basıp dış borcu ödemiyoruz bu arada.

bu pasta nasıl bu kadar güzel olabiliyor.
cok sıkı takipciydim fakat türkiyenin katılmamasindan sonra sadece 2013 ü izledim son avusturya galibiyetinden sonra iyice soğudum.
türkiyenin katılmayacağı yarışmadır.
zaman kaybı olan yarışma görünümlü bol entrikalı yarışmadır.
türkiyeyi dilber ay ve hacı aga'nın temsil etmesini umduğum yarışma
Ermenistan, içinde en sevdiğim ermeni şarkıcılarından biri olan inga anuşh arşakyan kardeşlerden birinin olacağı Soykırım temalı bi şarkı ile katılacağı grup Eğer katılsaydık puan verirdim Sirushodan sonra en sevdiğim ermeni şarkıcılardır kötü olacağını düşünmüyorum ve yüksek ihtimalle kazanırlar 2016 eurovison Erivanda olur yani bizim katılcağımız yarışma o zaman bizi pek iyi bi geri dönüş beklemez.
Ermenistan ''inkar etme'' adlı şarkıyla katılıyor. Sözde ermeni soykırımının 100. yılında. Ben katılmayışımıza yanarım. ''yalan söyleme'' veya ''sadece doğruları söyle'' diye şarkı yapıp çıkmadığımıza.

Bu arada adamların kültürleri o kadar dar ki şu ana kadar katıldıkları şarkılarda sadece 3 kere geçmedi soykırım. Resmen soykırımdan besleniyorlar.
Eğer Youtube'den izlenme oranlarına bakıcaksak sıralma şu şekilde gerçekleşir.
1.Ermenistan: 2 günde 319.505 kere dinlenmiş.(Soykırım şeysi filan diyoruz ama şaka maka kazanıyolar pek üzülmedim aslında)
2.Birleşik krallık:7 günde 748.422 kere dinlemiş.(Eurovisionda kimsenin bu ülkeye puan vermediğini hesap edersek kazanması zor bence)
3.Estonya: 22 günde 321.553(Ermenistanın 2 günde yaptığını 22 günde yaptılar)
4.almanya 10 günde 113.156.
avrupa'nın aşırı derece abarttığı dandik yarışma. komşu komşuya oy veriyor başka da bir halt olmuyor. bir de biz katılırken zamanında bizim puanları açıklayan bi abla vardı. arkada atakule vardı heralde. herkes 12 points go to derken o goes to derdi. marjinaldi vesselam.
türkiyenin katılmayacağı yarışmadır.
1-estonya
2-isveç
3-slovenya olmasını istediğim yarışma.

(bkz: tallinn 2016)

edit:imla
türkiyenin katılmayacağı yarışmadır bildiğim kadarıyla 2016 yılında yapılacak olana katılacağız. ayrıca taa uzak diyarlardan avustralyada konuk olacakmış bu yılki yarışmaya.
kimse de dememiş ki aga taaa okyanusyada avustralya kazanırsa ne olacak diye...

neyse ben söyleyeyim;

avustralya kazanırsa seneye tekrar direkt finalden katılacak ama avrupa'da olmadığı için ev sahibi olamayacak. yarışmanın düzenleneceği ülkeyi kendisi belirleyecek ve yapım masraflarını seçtiği ülkeyle birlikte kendisi ödeyecek.
1 - isveç
2 - italya
3 - Estonya
4 - Avustralya
5 - Slovenya

şeklinde olmasını tahmin ediyorum.
Gönlüm estonya mantığım isveç diyor. Estonya'nın şarkısı son derece hoş olmasına rağmen oy potansiyeli faktörüne yenik düşecektir muhtemelen.
çakma avicii kazanmasın #27090931 önceki entrymde 2. sıraya koyduğum için baya üzüntülüyüm. tek gerçek estonya. go ulan.
O Ses Türkiye'den tanıdığımız Elnur Hüseynov'un Azerbaycan için birkez daha yarışacağı yarışma.
genelde birinciyi final başladığı an biliyorum 7 yıldır bu şekilde uludağ sözlüğü geçen yarışmalara bakarsanız 2013-2014 falan görebilirsiniz. Şuan hissettiğim bir birinci yok.

Biliyorsunuz bu işlerde de bahis olayı dönmekte. Biraz tecrübelerimle tahmin etmek gerekirse isveç alır gibi gözüküyor. (1'e 2,62 veriyor) Ama bu isveçin başarılı bir futbol takımı gibi her daim ilk 5'te yer almasından dolayı bu şekilde çok az miktarda şişirilmiş bir oran gibi gözüküyor.

Fakat risk almak isteyen evini arabasını arnavutluğa basmalı diye düşünüyorum. Özellikle yarı finalden sonra uçabilir gibime geliyor oranlar. şyan (1'e 67 veriyor).

Beni şüphelendiren down sendrolu bireylerden oluşan Finlandiya sürpriz yapabilir ama 1. olamaz gibime geliyor. Çünkü eurovision seyircisi en çok sevdiğine 2 oy atıp buna 1 oy atar. Rusyadaki nineler gibi bir sonuç alabilir.
Favori takımım tabii ki brezilya. Tongacılar yüzümüzü karaya vurmaz umarım.
polonya ve çek cumhuriyetinin finale kalmasını istediğim yarışmadır. la adamlar zaten finale çıkamıyor, yazık lan çıksınlar bir kere de. hele çekler!! daha finale çıktıkları yok.