bugün

ateist dostların mübarek kurban bayramını katliam gibi lanse etmesidir. yanlış ve günahtır.
kurban bayramını katliam gibi görenlerin iddasıdır.
kapitalizm in kitle üretiminin yanında bir hiçtir. kurban bayramının cinayet olduğunu düşünenler, kapitalizm e ses çıkarmıyorsa, karşı durmuyorsa, kendisiyle çelişiyordur. zira kapitalizm, sadece hayvanları değil, insanı, hatta doğayı katlediyordur. en büyük günahlardandır.

not:antikapitalist müslüman değilim. anti kapitalist bir insanım.
kılıçdan keskin, kıldan ince bi köprü var diyolar;

--spoiler--
sırat köprüsü ebedi hayata geçiş köprüsü. koridor. büyük yolculuğun bir aşaması.
din alimlerinden öğreniyoruz ki: kurban bayramında kestiğiniz kurbanlıklar da köprüden geçiş esnasında eşlik edecekmiş efendim. seyahat arkadaşı size, bir nevi.
--spoiler--
katliam değil berekettir. 2013 bereketi.
kedi katleden gençliğin bulunduğu cahilce iddaadır.
(bkz: cem garipoğlu)

http://galeri.uludagsozlu...iam-olarak-gormek-508959/
ağaçta yetişen etleri yiyenler tarafından karşı çıkılır.

Kurbanı hayvana eziyet ederek kesenler var. Onları görünce de şunu diyorum, keşke ağaçta yetişseymiş.

Ekleme: sanki sadece et ihtiyacı için kesiliyormuş gibi yazmışım. Asıl olay ibadet olmasıdır. Etinin bir kısmının fakire dağıtılması ve kalanının yenebilmesi ise ayrı bir lütuftur.
O hayvanların her birini bizimle kıyaslanamıyacak kadar masumlar. Kimsenin onlara acı çektirerek kurban etme lüksü olamaz bu işin marifeti acı çektirmeden yapabilmek zaten.
Eğer öküz gibi dalacak olan varsa o bıçağı kendine saplar umarım.
Yazık lan yazık 2 gr et gelecek diye nerdeyse ailecek girişecekler hayvana.Hayvanın adı öküz olabilir ama bunların kendileri hayvandan daha öküz..
"Bir hayvanın gırtlağını keserek yapılan ibadet, tarihsel pagan kültürü nün dışavurumudur.
Mezbahalarda eli kanlı kasapların ağzından çıkan Arapça dualar eşliğinde yapılan iş, peygamber efendimizin hayatı boyunca hiç vuku bulmamış bir uygulama olması sebebiyle din dışıdır. Ortadoğu’da hemen hiçbir ülkede bu uygulamayı göremezsin. "

eren erdem'den alıntıdır.
inançlara saygı gösterirsek, bizim inançlarımıza yada inançsızlıklarımıza aynı şekilde saygı göre biliriz. insana bir şeyler ne kadar tahammülsüz ve saçma gelsede, bu diğer taraf için yaşam biçimi ve inandığı ibadetinin ritüellerinden bir parçadır. Öte yandan, bunun sokaklarda aleni şeklde, bol kan akıtılarak ve hijyenik olmadan yapılması tabi ki medeni bir davranış deldir. Bununla ilgili de cezai uygulamalar yapılmalıdır.