bugün

Türk gücünün gösterildiği yarışma.
evri vayrı vayrı ile birinci olduğumuz yarışma.
Lan taaa 20 sene önce oluyor zaman hiç acımamış o zamanda.
Türkiye'nin Eurovision birinciliği aldığı tek sene.
sertap erener ile kazandığımız yarışma.
Tam bundan 17 sene önce Sertap erener’in mükemmel şarkısıyla bize birinciliği getirdiği yarışma. Evet.
24 mayısta düzenlenmesi belirlenmiş yarışma. bu yıl bizden kimin katılacağı merak konusu.
ilk izlediğim eurovisiondu. 1. olacağıımız o kadar belliydiki. biz çıkınca salon ayağa kalkıyordu. tüyler diken diken olmuştu. daha iyisi gelmez. bu gurur için teşekkürler sertap.
az önce trt genel müdürü yücel yener açıkladı, sertap erener bu yıl ki eurovision temsilcimiz olacakmış. ama benim değinmek istediğim konu şu:

biz ülke olarak eurovision'u neden bu kadar önemsiyoruz anlayamıyorum. yükselen star dediğimiz insanların katıldığı bir yarışma için 39 yaş biraz fazla değil mi? şarkı ingilizce mi yoksa türkçe mi olmalı polemiğinden önce bence bu irdelenmeli.
http://www.youtube.com/watch?v=TbYgcptE1lY

buradan baştan sona kadar izlenilebilir.
sertab erener ve grubunun everyway that i can şarkısının sonunda kareografide olduğu üzere çok güzel bir şekilde barış işareti yaptığı yarışma. şarkının bitiş anına dikkat ediniz...
bülend özveren'in ''ten point to turkey'' açıklamasını duyduktan sonra ''türkiye birinciiiii türkiye birinciiii çıkın sokaklaraaaa'' diye bağırması hafızalardan silinmeiştir. 17 mayıs 2000 akşamı ne hissedildiyse aynısı tekrar hissedilmiştir.
isin ilginci son oy veren ulkeye kadar belcika'nin ilk sirada olmasi ama son oy veren ülke olan Slovenya'nın Belçika'ya 3, Türkiye'ye ise 10 puan vermesiyle yarışmanın birincisinin turkiye olmasidir.
daha önceki hayal kırıkları sebebiyle uzun bir dönem pek önemsenmeyen örovizyonun alınan birincilikten sonra milli bir meseleye dönüşmesine sebep olan yarışma.

sertab erener ülkemize ilk birinciliği kazandırmıştır.

ayrıca gözden kaçmayan bir unsur da, daha sonraki senelerde sertab erener'in kareografisinin 'benzerleri'nin kullanılmış olmasıdır.

(bkz: bizden kaçmaz)
(bkz: everyway that i can)
simdiye kadar sozlukte basliginin acilmamis olmasina sasirdigim, letonya'nin baskenti riga' da yapilan, sertab erener'in every way that i can sarkisi ve muhtesem dans kareografisiyle birinci oldugu yarısmadır. yarısmanın en iddaali grubu rus tatu iken, 2. olan belcika ilk kez eurovision'da fransızca'yı kullanmamıstır. belcikalilar'ın sarkısı anlamı olmayan sozcuklerden olusan yaratma bir dilde soylenmistir. turkiye muzikte oryantalligi, kareografide gobek dansını kullanırken, dil olarak ilk kez turkce olmayan, ingilizce bir sarki ile yarismaya katilmis, hatta sertab yarismadan once cokca elestirilmistir. ancak basaridan sonra bir sonraki yil istanbul'da yapilacak yarismaya athena' da ingilizce bir sarki ile katilacaktir (bkz: for real).