bugün

Gali Atari & Milk & Honey adlı grup tarafından seslendirilen israil'i temsil eden Hallelujah adlı şarkıdır.
bir halta benzemeyip, nasıl birinci olduğu şu saatte bana dert olmuştur.

https://www.youtube.com/watch?v=5cb0h2uZCpM
Günümüzde kullanılan, televoting ve müzik sektörünün profesyonellerinden oluşan jürilerin oylarının yarı yarıya birleştirilmesi ile oluşturulan oylama yönetimi ilk kez 2009 yılında kullanılmıştır. 2009 yılından önce, geçmiş yarışmalardaki jüriler, profesyonellerden değil, olağan insanlardan oluşuyordu. 1998 yılında tele-oylamanın yaygın olarak kullanılmaya başlanmasından sonra jüri, yalnızca teknik sorunlar baş gösterdiğinde aktif olmuştur (örneğin 2003 yılında irlanda'nın ulusal kanalı RTÉ, tele-oylamada sorun yaşanması üzerine, sonuçları yetiştirmek için bir jüri oylaması gerçekleştirmişti). Oylama, televoting sisteminin yeni kullanılmaya başlandığı yıllarda, yarışma boyunca sürmüyordu. Son şarkı söylendikten sonra, yaklaşık on beş dakika boyunca oylama gerçekleştiriliyordu. Bu sistem 2010 yarışmasında değiştirilmiş ve oylama yarışma boyunca sürmüştür. Ancak 2012 yılında, yeniden eski sisteme geri dönülmüştür.

özetle o yıllarda iş senin lobine düşüyordu. lobisi güçlü ve kudüste yapılan yarışmada israil'in birinci gelmesi insanları şaşırtmamalı.

--spoiler--
1979 yılında israil, Gali Atari ve Milk and Honey grubunun seslendirdiği "Hallelujah" isimli şarkıyla ev sahipliği yaptığı Kudüs'teki yarışmayı da kazandı.
--spoiler--