bugün

hayatı başkalarının gerçekleriyle kabullenmenin güzel bir kanıtıdır.

resmi kurumlarda kullanılıyor olabilir gregorian takvimi. ama müslümanlar arasında neden gavur takvimi kullanılıyor anlaşılır gibi değil.

iyice koyun olmuş, güdülmeye alışmış bu millet.
konuya hicri takvim de türklerin değildir. maymun yılında olmadığımızın garantisini kim verebilir. şekilde cevap verilir.
okuduktan sonra "ulan şeriat mı geldi?" diye düşündüren sanrıdır. saçmadır. şu anda yaşadığımız ortamda ve dünyanın geri kalanında bu takvim ve bu saat dilimi kullanılmaktadır. o zaman ağırlık birimlerine kadar değiştirelim, kendimizi dünyanın geri kalanından somutlayalım. böyle şey olmaz. bu kadar deli saçması olmaz. bu kadar bağnazlık olmaz. ben de müslümanım ama aşırı olmak da ne demek bir türlü çözemedim. gördükçe de şaşırmaya devam ediyorum.
(bkz: zamanın göreceli olması)
- haşmetlü sultanım, macar ordusu vidin'e saldırdı, neyleyecüğüz?
+ bre f16'ları gönderin, pike yapsınlar, ürkütsünler macarları.
- aman padişahum, ne f16'sı?
+ ay pardon, 1431'deyiz di mi hâlâ? bir an karıştırdım.
ne yani 2010 yılında olunca müslüman olmuyoruzda 1431 yılında olunca mı müslüman oluyoruz ? 1431 yılında olunca cennete mi alıyorlar bizi ? 2010 yılında olunca kafir mi oluyoruz yani ?

bırakın bu bağnaz işleri. modern olmak varken niye herşeyi geriden takip edelim ? insanı ismine cismine göre ayırdığımız yetmiyormuş gibi bide kullandığı takvime görede ayıralım tam olsun.

(bkz: helal olsun)
hazreti ömer zamanında kullanılmaya başlandığı için bizim de kullanmak zorunda olduğumuz takvim ile ilgili problemdir.

hazreti ömer'in kim olduğunu bilmeyenlerin, hülefa-i reşidin in ne olduğunu anlamayanların kullanmasına gerek yoktur. onlara hayırlı ocaklar, şabatlar (pardon şubatlar) diliyoruz.
(bkz: müslümanlığı türklük sanmak)
(bkz: arap milliyetçisi türk)
(bkz: ümmet felsefesi beynini yıkamış zavallı)
yanlış başlıktır. doğrusu şöyle olmalıdır:

(bkz: 2010 yılında 1431 de olduğunu sanmak)

neyse çok üstüne gitmeyelim malum daha yeni yılın 2. günündeyiz, alkol hala arkadaşın kanında geziniyor olabilir. *
enterasan bir sorunsaldir, yahudilerin gazetelerin de gecen kasim ayindan beri 5770 yilinda olduklari yazmaktadir. 2010 yili isa´nin milat yani 0 kabul edilen dogumundan dolayi öyledir.

ancak biz o takvimi kabul etmisizdir. ama bunun yaninda yili nasil isimlendirdigin, mesela yahudilere göre, senin ideolojik durumunu belirleyen bir durumdur. hristiyan takvimine göre yasamayan bir dolu toplum vardir, ve onlar icin 2010 saiyisi yabanci bir sayidir -örnek- israil... israil de mesela cumartesi günü tatildir ve pazar günü onlarin haftalarinin 1.günü, yani pazartesileridir. mesela suudi arabistan´da cuma günü tatildir, ve cumartesi de onlarin haftalarinin 1.günü, yani pazartesileridir.

pazar gününün tatil oldugu tek müslüman devlet türkiyedir. bunun disinda pazar´in tatil oldugu ülkelerin cogu, fransa mesela, laiktir, ama gene de halklarinin "ibadet etme" haklarina saldirmis olmamak icin bugünü tutup da degistirip, mesela yahudi takvimine uygun hale getirmezler, o, soru konusu bile olmaz.

bunu, özenelim, diye degil, sadece gercekle tamamen bagdasan bir tespit oldugu icin yaziyorum. gercek budur. ve herhangi bir duygusal yaklasim olmadan yazmis bulunuyorum.

senin 2010 dedigine yahudi 5770, müslüman da 1431 diyebilir, buna hakki vardir, sen onu yasaklayamazsin. inanc hürriyeti var memlekette.
hicri ay takvimine göre hasat zamanlarının hesaplanmasında sorun yaratması sebebiyle tarım sağlıklı yapılamayacağından, miladi güneş takvimini kullanmak bu bakımdan daha uygundur. hasat ayları 3 senede bir değişir; kaldı ki özellikle geleneksel tarım toplumlarında verimin yüksek olması uygun ekim-dikim, sulama, hasat evrelerine bağlıdır ve biriken tecrübeye dayanır. her sene 10 gün geriye giden ay takvimi ne yazık ki bu konuda kargaşa yaratmaktadır.

tarih boyunca ilk medeniyetlerin hepsinin yılın kaç gün olduğunu hesaplama amacının tarımsal süreçleri kontrol etmek olduğunu hepimiz biliyoruzdur sanıyorum.**

kaldı ki müslümanların namaz vakitleri de güneşin konumuna göre ayarlanmaktadır. günü güneşe, yılı aya göre ayarlamak, benim de bildiğim kadarıyla hz ömer'in hilafeti döneminde konulmuş bir kuraldır ve peygamberin dönemiyle ilişkilendirilmesi doğru değildir.

ancak ille de ortaçağda yaşamak istiyorum diye kuduran yobazları neden engelleyelim ki? onlarla aynı şekilde düşünmeyen insanlara saygı duyarak bunu yapıyorlarsa, öyle istiyorlarsa öyle yaşasınlar; değil mi*
gavur derken? umarim q kalvyede, yabanci marka bir bilgisayarla girilmemistir bu entry. zira monitorde bir anda obur alem belirirdi, bir mesaj acilir, durdururdu.
sanırım birilerinin birilerine gerici demelerinin asıl sebebidir.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar