bugün

HALiL KAYA
SEZGiN ENGiN
FADiME BiNGÖL
DiNÇER YILMAZ
HASAN GÜRGEN
ALi YILDIRIM
MEHMET GÜNDÜZ
ZEYNEP POYRAZ
DiLEK SEViNÇ
FEVZi TUNÇ
REiS KOPAL
MÜMTAZ KAYA
GENCO DEMiR
HAKAN ÇUBUK
iSMiHAN YÜKSEL
iSMAiL BALTACI
HASAN PUYAN
YAŞAR AYDIN

Onları Unutmayın!

istanbul'un
gecekonduluları
Gazi'yi Unutmayın!

işçiler, memurlar, aydınlar, sendikalar, odalar, Gazi'de siz de olun bu kez!

Türkiye halkı;
12 Mart 1995'i Unutmayın!

Önce kontrgerillanın ölüm mangalarıyla, ardından polis ve orduya bağlı resmi güçlerle saldırdılar Gazi'ye. Onlar direnişin en ön saflarındaydılar. Onlar namlunun ucundaydılar. Eğer, 12 Mart 1995'de ve ertesi gün ve daha ertesi gün ve o günlerden bu yana, eğer Gazi'yi, Ümraniye'yi ve istanbul'un gecekondularını teslim alamadıysa oligarşi, kurduğumuz bu büyük barikatın harcı onların kanıyla karılmıştır.

18 şehit verdik o büyük ayaklanmada.

HALiL KAYA, saldırıda ilk şehit düşen oydu. Gazi'ye saldıran kontrgerillanın kurşunları onu bulduğunda kahvehanede her zamanki yerinde oturmuş çayını yudumluyordu. 70 yaşındaydı ak sakalı al kana bulandığında. Halil Dede'nin kanı yayıldı Gazi'nin sokaklarına. Kan öfkeye dönüştü.
SEZGiN ENGiN, en genç şehidiydi Gazi ayaklanmasının. Çocukluğunda tanıştı devrimci düşüncelerle. Liseli DEV-GENÇ'li bir devrimci olarak mücadeleye atıldı. Cepheli oldu. Ayaklanma boyunca kahramanca çatışarak şehit düştü.
FADiME BiNGÖL, Karslı, çocukluğundan beri bir emekçi; evli ve çocukları vardı ve Gazililer'in ablasıydı. Saldırıyı duyunca bir saniye bile evinde durmayıp katıldı ayaklanmaya.
DiNÇER YILMAZ, Tokat'lı, 19 yaşında konfeksiyon işçisi bir gençti, Cepheli'ydi. Katliama karşı ilk tepkinin örgütlenmesinde ve öfkenin ayaklanmaya dönüşmesinde canla başla çalışanlardandı. 13 Mart'ta katledildi.
HASAN GÜRGEN, 26 yaşında, Sivas Zaralı bir delikanlıdır Hasan. Emekçidir Gazi'deki hemen herkes gibi... Cephe taraftarıdır. Katliama karşı en önde koşup yiğitçe çarpışanlardandır. Panzerin üzerindeki üç kahramandan biridir.
ALi YILDIRIM, 22 yaşındaydı aslen Sivas, Hafik ilçesinden Ali. Bağcılar Endüstri Meslek Lisesi'nde okurken Liseli DEV-GENÇ'li olmuştu. Gazi'deki saldırıyı duyar duymaz Okmeydanı'nda halkı toplayıp Gazi'ye doğru yürüyüşe geçirenlerden ve Gazi'de panzerin üzerine çıkan üç gençten biriydi.
MEHMET GÜNDÜZ, üç çocuk babası bir emekçiydi 1958 Erzurum doğumlu ve Cepheli Mehmet Gündüz. Katliamı duyar duymaz sokağa fırladı. Emekçi elleriyle kurdu barikatları. Polis panzerinden açılan bir ateşle ölümsüzleşti.
ZEYNEP POYRAZ, 1970'de doğdu. '80'li yıllarda devrimcilerle tanıştı. Katliamı duyduğunda oturdukları Derbent Mahallesi'nden koşup geldi Gazi'ye. Barikatlarda geçen günün sabahında kalleş bir kurşunla sırtından vuruldu.
DiLEK SEViNÇ, yeni evliydi. iki aylık hamileydi ve bir konfeksiyon işçisiydi. Katliamı duyar duymaz fırladı dışarı. "Aman kızım bir yere gitme" dedi büyükleri. Oysa gitmeliydi, Gazi için, halk için, karnındaki bebesi için gitmeliydi faşizme karşı direnenlerin yanına.... Direnenlerin safında ölümsüzleşti karnındaki bebesiyle.
FEVZi TUNÇ, 22 yaşındaydı. Askerden geleli daha 4 ay anca olmuştu. Her Gazili gibi saldırıyı duyunca Fevzi de koştu halkının yanına. Sloganlarıyla, öfkesiyle direnirken katledildi.
REiS KOPAL, o da henüz 20 yaşındaydı. Yedi kardeşi daha vardı Reis'in. Bir terlik fabrikasında işçiydi. Gazi ayaklanmasında ise bir savaşçı. Dövüşürken de tezgah başındaki kadar ustaydı. Bir emekçinin onuru ve cüretiyle ölümsüzleşti.
MÜMTAZ KAYA, 22 yaşında Gazili bir delikanlı daha. Alibeyköy'de tepenin yamacındaki tek katlı konduda anası, babası ve 1 yıldır evli olduğu eşi ile birlikte kalıyordu. Oligarşinin ordusunda askerdi. izine gelmişti. Saldırıyı duyduğunda tereddütsüz Gazi'ye koştu. Halkın saflarında direndi ve şehit düştü.
GENCO DEMiR, Ümraniye'de şehit düşenlerdendi. 33 yaşında, üç çocuk babasıydı. Tek kolu yoktu Genco'nun. 15 Mart'ta Gazi katliamını protesto eden halkın içindeydi. Tek kolu öfkeyle havadaydı katillerin kurşunları vücuduna saplandığında.
HAKAN ÇUBUK, 22'sindeydi, inşaatlarda çalışıyor, su tesisatçılığı yapıyordu iki yıldır devrimcilerle ilişkisi vardı. Ekmek kavgasını sınıf kavgasıyla birleştirmişti. Polisin ateşiyle başından vuruldu. 15 gün boyunca ölüme direndi. 30 Mart'ta şehit düştü.
iSMiHAN YÜKSEL, katledildiğinde 52 yaşındaydı. Faşizmi Maraş'tan biliyordu. Maraş katliamını yaşamıştı. Gazi katliamını duyduğunda öfkesi ayağının kırık olduğunu bile unutturmuştu ona. Ümraniye'de Maraş'ın, Gazi'nin hesabını sormak için yürürken sırtından vuruldu.
iSMAiL BALTACI, 1 Mayıs Mahallesi'nin kuruluş çalışmalarında yeralan bir emektardı. Devrimcilerden yanaydı. 40 yaşında üç çocuk babasıydı. 15 Mart'ta Ümraniye'de saldıran polise karşı gençlerle birlikte taş atmaktaydı. 5 kurşun saplandı bedenine.
HASAN PUYAN, iki çocuk babası, onurlu, faşizme karşı biriydi. Halkıyla birlikte Gazi katliamını lanetlemek için yürürken katledildi.
YAŞAR AYDIN, halktan biriydi. Hakan Çubuk vurulduğunda taksisine yerleştirip hızla hastaneye yetiştirdi. Geri dönerken geçirdiği trafik kazasında ölüm yakaladı onu