bugün

bugün anyasa mahkemesi kararları çok tartışılıyorsa, demokrasiden yana olan güzel insanlar, bir konu anayasa mahkemesine götürüldügün de, orası hukukun kalesi, gitsin, dogru ne ise o karar çıkacaktır, güvenini anaysa mahkemesine duymuyorsa, her anti demokratik durum da, hukukun kalesine girmelerine müsade eden bu mahkemenin yargıclarının hiç sucu yok mu sizce?

anti demokratik müdahaleler ve anayasa mahjkemesi tutumu; ( benim bildiklerim)

- 12 eylül darbesi gerçekleştikten bir kaç gün sonra, anayasa mahkemesi üyeleri toplu tebrige gitmiştir, konsey üyelerine, ( toplum adına bu darbecileri yargılama hakkı olan, anayasayı kaldırmış, demokratik hukuk devletini yıkmış, seçilmişleri hapishaneleri doldurmuş cuntanın ayagına giden)

- 28 subat anti demokratik müdahalesinde, cuntanın brifinglerine tam kadro katılınmış, hatta liseli çocuklar gibi, gelenler gelmeyenler yoklaması yapılmış, yine hukuk, cuntanın aygına serilmiştir.

-28 nisan bildirisi yayınlanmış, bundan sonra gerilen havada falanca cuımhurbaşkanı yapılmamak için gerekceler üretilmiş, vicdanlara sıgmayan bir 367 kararını yine anayasa mahkemesi vermiştir. bu karardan 4 ay sonra verdigi bir başka kararda, bu 367 ye uymayarak kendi kararı ile çelişkiye düşmüş hukukun kalesi, evrensel hukuk 4 ay da nasıl degişti?

-son 1 ay içinde, özgürlükten yana olması gereken hukuk, başörtüsü ile ilgili yapılan, özgürlük düzenlemesini hala görüşmekte, ( bu konu daki tek yasak, kuruluş maddesinde kanun yerine gececek karar alamaz maddesi olmasına ragmen, başörtüsü yasagı sadece, anayasa mahkemesi kararına dayalıdır)

- son olarakta, iktidar partisi kapatılma ile karşlı karşıya kalmış durumdadır.
uluslararası ekonomik kriz, büyümeye devam ederken, ülkemiz buna tedbirleri almışken, ülkeyi batıracak, siyasi çalkantıların önünü almak maalesef bir mahkemeye kalmıştır. verecegi karar sanırım malumdur, hukukun içinde bir karar olacaktır..

- hasan cemal günlerdir bu bir hukuka yaptırılan darbe girişimidir diye, sayıp döküyor gerçekleri, buna nasıl vicdanları rahat poy verecekler,

anayasa mahkemesi başkanı, çok degerli hakikaten hukuk insanı, haşim kılıç beyefendi, gerek kişiligi ile, gerekse, daha önce baskı ve zorbalık dönemlerinde ki demokrat durusu, verdigi kararlar ile, ülke insanında inanılmaz bir güvene mazhar olmuş, onur duyulacak bir kişilikte hukuk insanıdır, kişisel hukuk serüveni itibari ile demokrat insanlara güven vermektedir. ne var ki, anayasa mahkemesi hakettigi güveni yeniden kazanabilmesi, kararlarına hukuki oldugu konusunda yeniden güvenilmesi için sayın başkanı bence bir basın toplantısı yapmalı ve mahkemesinin, 12 eylül ve 28 subat ve 367 kararı ile ilgili açıklamalar da bulunmalıdır. orası en yüksek mahkemedir, türkiye cumhuriyetinde ondan daha güvenilir bir makam olmaması gerekir, bu güveni tekrar olusturmak için çaba sarfetmeleri gerekir.

hasan cemal in son yazısında kapatma davası işlenmiştir.

http://www.cafesiyaset.co...i-mucadelesiyle-cikar.php
anayasa mahkemesi 12 eylülün yarattığı bir kurum falan değildir.

1961 anayasasıyla ve daha geniş özgürlüklerle kurulmuştur. Gerek 12 mart gerekse 12 eylülde özgürlük alanı kısıtlanmıştır.

bugün anayasa mahkemesinin yaptıkları hukuka aykırı deniliyorsa buna bir tarafla gülünmesi lazım. bir ülkede bir parti iktidar partisi diye ona dava açılamıyorsa bunun diktatörlükten farkı olmaz.