bugün

eğitim fakültesi 5 yıl diyen kişi beyanı.

(bkz: okumadım kardeş durumum yoktu)
doktorlar hep mağdurdur zaten amk. hiç bir zaman hakettiğini alan doktor görmedim. hayır sen seçmedin mi kardeşim? bilmiyor muydun bunlarla karşılaşacağını? ama işine gelince karizma yapmak için kapıya dr, plakaya dr, sözlükte nick alırken bile dr kullanıyorsun. ama hala mağdursun ve de başka mesleklere bok atıyorsun. bokunu da geçtik aldığı maaşı hakedip haketmediğini tartışıyorsun. sanki herkesin maaşı çok adaletli ya amk.

(bkz: milletvekili)
1000 liraya tav olduysa boşuna okumuş mühendistir. 1000 lira ne lan? emekli maaşının bile 1400 liralarda gezdiği bir ülkede emek harcayıp 1000 lira alıyorsa zaten gitsin ölsün o kişi. hedefini dürttüğüm.
Tıp doktorundan ve avukattan daha fazla analitik düşünme yetisine sahip, ama türkiye de yeteri kadar değer görmeyen ve her zaman 5. sınıf meslek muamelesi görmüş, teklif edilen rakamlarla da ispat edilmiş meslek grubuna sunulan maaştır.
(bkz: biri siksin la şunu)

(bkz: biz mal miyik ki alinak satilak)

1000 liralık mühendisten kasıt sanırım 1000 lira net * maaşla çalışan mühendis kişidir.

zerrece sikimde olmaz doktorun öğretmenin yahut başka meslek kolunun kazandığı para. hani beni geren, bana giren bi durum yok bazılarının aksine. lakin; mühendis nedir? ne iş yapar? evvela, bize öğretilen; üretim yapacaksın kardeşim. ülkene, miletine katma değer sağlayacaksın. sen makinacı, öyle bi makina yap ki doktor röntgen çekebilsin. sen gel bilgisayarcı, öyle bir program yaz ki doktor hastalarıyla ilgili verilere hızlı ve güvenli ulaşsın. sen gel elektrikçi doktorekg sonuçlarıyla çözemediği bir hastalık var. yok mu bunun x ışını, zet ışını kullanarak daha detaylı görebileceği zımbırtısı. bahele, genetikçi mal mal oturuyor. oğlum kanser gibi dermansız bi dert var bu gezegende. yardım etsene doktor ağabeyine.

yukarıda doktor jargonuyla bilgisayarcı, elektrikçi diye bahsettiğim insanlar mühendisler.güzide devletimizin en çok ötelediği meslek grubudur. üretim için olanak sunmadığı gruptur. mezuniyetten sonra kpss gibi dandik bi sınava sokup karayolları, dsi, bankalar, toki gibi kurumlarda uzman yardımcısı sıfatıyla masa başında adel tükenmez kalem sallattırdığı insanlardır mühendisler. özel sektöre hiç bulaşmıyorum zira herkes biliyor.

mühendislere doktor olamamış sayısalcı gözüyle bakan zihniyetin ego yapıp saldırganlaşması doğal fakat yazarken biraz olsun beynimizi kullanırsak, türkiye gerçeklerini görerek yazarsak sözlüğe katkımız olur. he mi steteskopunu siktiğim.
asgarisi 2700 olması gereken mühendistir.

not : mühendis değil muhasebeciyim ülkeyi kalkındırıcak olan 2 meslek dalı var 1-doktorlar 2-mühendisler
iki uc teknik terimiyle kendine tercuman diyen bi takim meslek grubu calisani.
eskiden herkes ogretmen olurken; simdi herkes muhendis oluyor. heryerdeler. ne is olursa yapiyorlar : satis muhendisi, urun muhendisi gibi.
detaylı şekilde incelenmesi gereken problem. mühendislik 4 yıl, tıp 6 yıl tıpın 5. ve 6. yıllarında mühendis mezun olduğu için aldığı 1000 lirayı bir lütuf gibi görmek nasıl bir zihniyettir bunu anlamak gerekmektedir.

mühendislik fakültelerinin kontenjanı aşırı artmış durumda yök işi tamamen ticarete döktüğünden doğru düzgün laboratuvarı olmayan üniversitelerde bile mühendislik eğitimi verilmeye çalışılmaktadır. her ile üniversite, her üniversitede 2. öğretim, uzaktan öğretim derken bir de teknik eğitim fakültelerine bağışlanacak bir mühendis etiketi durumu var. oysa mühendislik formasyonu alan kişi orta zekadan daha üstün * problemlere pratik çözümler sunan, iyileştirmeyi seven zeki birisi olmalıdır. öss lys adı her neyse ne kadar da zekayı tam ölçmüyor dense de bir başarı sıralaması olduğu aşikar. eskiden sadece belirli aralıktaki insanların girebildiği bu fakültelere şimdi barajı geçen girebilmektedir. hal böyle olunca 1000 liralık mühendis denen kavramlar ortaya atılmaktadır.

biz mühendisler olarak kimsenin yan gelip yattığı yerden para aldığını savunmuyoruz. doktorların, avukatların, diş hekimlerinin hepsinin işinin kendine göre zorluğu var. fakat şöyle de bir durum var ki, doktorların, diş hekimlerinin, muhasebecilerin, işletmelerin, fabrikaların bankaların kullandığı ekipmanların, sistemlerin, çözümlerin hepsinde mühendislik yatmaktadır. ülkenin kalkınmasında, gelişmesindeki payı söylemiyorum bile.

şimdi ekonomik olarak yorumlayalım biraz da. dış ticaret açığının majör kalemi nedir? enerji piyasası. enerji piyasasında üreten bir toplum olursak dış ticaret açığını büyük oranda kapatırız. peki bunun için ne gerekli? yatırımlar, tesisler, mühendislerin odak noktası oldukları disiplinlerarası çalışmalar. yani tüm ekonomik konjonktürün iyiye gitmesinde bile ne kadar önemli bir parça olduğunu göstermek açısından söylüyorum bunları. yoksa sadece mühendis yapar, ekonomi akar diye bir tabirimiz yok.

her zaman baltalanmak istenen bu mesleğe daha fazla değer verilmelidir. yabancı yatırımcı ülkemizden çıktığında biz gene kendi başımıza kalacağız. üretmeyen bir toplum her zaman açık verir. üreten bir toplum için mühendislere ve müteşebbislere gereken destek verilmelidir. sürekli aşağılanan, hakkı yenen kesimde olursa toplumun bir köşesinde kaybolur gider. hem kendisi hem yaratıcılığı...

uzun lafın kısası mühendislik her toplum için aşırı derecede önem arz etmektedir. bunu söylerken tekrar ifade etmek istiyorum diğer meslek erbaplarına sataşma söz konusu değil. o sırada daha mezun olmamış doktor var, hakim adayı staj yapıyor, 1000 lira alan mühendis otursun haline şükretsin gibi bir bakış açısını da kabul etmiyoruz.
% 60 mühendistir, az mühendistir.
işte sen bu kafayla gittiğin muddetce bu ulke bir adim ilerlemez sen bir doktor olarak muhendisine 1000 tl parayi layik goruyorsan soyleyecek soz yok.
başıma bi iş gelmeyecekse başlıktanda yazan uzun yazılardanda hiç bişey anlamadım.
stajyer hakim/savcıların 1000 tl maaş aldığını sanan yazar beyanatı. 3000-3500 tl arası para almaktadırlar. stajları bitince maaş da yükselmektedir.