bugün

girecek olanlara girmis olanların vermesi ve tavsiye etmesi gereken yontemlerdir.
tavsiyem sudur ki: binlerce soru cozmek yerine her soru tipinden o soru tipini ogrenene kadar soru cozmek isin anahtaridir.**
(#79968)
hiç çalışmayarak, lise son'da sürekli yatarak, dershaneye gitmeyerek, kitapları sınava 4 ay kala atarak, 172 puan ile kazanılabilinir.nasılmı ?

(bkz: yetenek sınavları)
sağ üstteki "x" işaretine basıp, ders çalışmak. öneri sadece.
stres yapılmaması kazanmak için çok iyi bir yöntemdir.walla %50 si biter işin.*
zengin olmakta eklenebilir yıllık 15,000 $ çok güzel yerlere gidilebilir.
sırf oss yi kazanmak için öneriye gerek duymuyorum..biraz çalışmak yeter..
babanızın parası coksa kasmanıza gerek yoktur,7tepe,bilgi üniversitesi gibi yerlere gider ve devlet üniversitelerindekinden cok daha kaliteli hocalardan ders alır cok daha iyi ortamlarda takılabilirsiniz ama bu kapıları acan tek anahtar vardır ''para,para,pra''
Oturup adam gibi çalışarak (adam gibi olmalı!) istediiniz yere gidebilirsiniz.Önemli olan sadece istemek!Soru çözmek geliştirir ama önemli olan morali yüksek tutmaktır...
'tek ihtiyacımız olan sey calışmak,çalışmak,çalışmak...!!!'
eyüp sultan'dan şefaat beklemek. yatırlara çaput maput bez bağlamak. okutmak, üfletmek.
cevap kağıdını kilim deseni şeklinde doldurmak *
bol bol deneme sınavı çözmektir.çok önemlidir.
bu bolumde siralanan yontemlerin sonuc vermemesi durumunda
(bkz: oss yi kazanamama nedenleri)
Kopya çekmek veya Öss sorularını çalmak...
sınav saatini kaçırmamak yeterlidir.
sadece kolay soruları çözerseniz, hayatında ilk defa penis görmüş yeni gelin psikolojisine kapılırsınız. iyi şeyler değil tabiki bunlar.
hic ders calısmamak.
ben yaptım oldu. hukuk okuyorum. hangi üniversite oldugunun ne önemi var arkadasım.
sözelciyseniz tarih, edebiyat gibi leş derslere dönemin yıl boyunca sıkı çalışmak. her gün, konuları tekrar etmek.
çalışırken stres yapmamak, sınavda da evin yansa paltonu alıp sakin sakin evden çıkıp yanan evin halina gülme modunda relax(yani rahat, umursamaz. şimdi iniglizceleri moda) olmak.
Simdiden yaz aylarinda calismaya baslamak. boylece herkes 1 ay kala konulari bitirdiginde siz coktan 2. revizyona felan gitmis olursunuz.
Tek bir yolu var. Bu sınava girmek zorunda değilsiniz. Sanayide çalışan işçilerin büyük çoğunluğu üniversite mezunu değil ve öss ye de girmemiş. Siz de pek ala sanayide iş bulabilirsiniz para kazanmak için. Üniversitede okumak sizin tercihiniz istediğiniz için bu sınava giriyorsunuz. Tercihlerinize sahip çıkarsanız bu sınavı geçersiniz.Daha açık olmak gerekirse eğer universiteye gitmenin sizin tercihiniz oldunu kavrarsanız götünüz kendiliğinden gider oturur çalışma masasına. Mühendis, doktor ya da avukat olmak zorunda değilsiniz bu sizin seçiminiz tercihlerinize sahip çıkın yeter. *
bu yıl sınava giren biri olarak tek önerim var... kimseye kulak asmadan, sorumlulukları farkında olarak canın ne istiyorsa onu yapmak. tabi müzik, internet, gezme tozma derken dersleri de ihmal etmemek.hayata küsülmediği sürece öss yi kazanabilmek için hiç bir engel yok.
üniversiteye girenlerin rahatlıkla verebilecekleri öğütlerdir.herne kadar dalga konusu yapsalarda.
benim verecegim tavsiye ise hic kimsenin lafını dinlememeleri ve sosyal hayattan biraz uzakdurmaları gerekir. bunlar başlangıç olabilir.
1-ilk olarak sınavı kazanamamanın dünyayı sonu olmadığını bilmek.
2-her insan bu maratonda heyecanlanır. önemli olan bu heyecanını belirli bi düzeyde tutarak dizginlemektir.
3-her soru tipinden çözmek. bildiğin soru tiplerinden sürekli çözmemek.
4-soru tipi ezberlememek ( bu gerçekten çok önemli)
5-dersane denemelerinde çok heyecanlanmamak ve bu denemelerde aldığın düşük puana aşırı üzülmemek,bu denemelerden ders çıkarmak.
6-en önemlisi başkalarıyla değil öncelikle kendinle yarışmak. kim kaç puan yaptı diye düşünmememek kendinden yüksek puan alan öğrenciyi kıskanmamak.
eğer hedefiniz çok yüksek değilse her konuya çalışmaya gerek yok.sadece sınavda çıkma oranı fazla olan konulara (türev,integrel) çalışmakla mütevazi bir yere girilebilecek sınav.bu yöntemi kullanmak içinse son 2 ay yeterli...