bugün

belcika'da 2200 avro civarinda olan maaş.
sayın?! milli eğitim bakanımız hüseyin çelik efendi tarafından fazla bulunmuş miktar.
ihtiyaçtan fazla öğretmen yetiştirilir ve kapıda yüzbinlercesi atanmayı beklerken ve devletin en büyük memur kitlesini oluşturduğu sürece dipte gezecek olan kesimin maaşıdır. Bakın tıp fakültelerine 30 yılda kontenjanlarını 20 kişi artırmış. Ülkede en az 50 bin doktora ihtiyaç varken mezun sayısı 2-3 bini bulmuyor. Doktorlar neden öğretmenden fazla maaş alıyor şimdi anlaşıldı mı? Çünkü onlar bulunmaz hint kumaşı da ondan. Bu nedenle herkese rest çekmeyi burnu havada gezmeyi hastalara karşı davranışlarıyla onları daha da hasta etmeyi başarırlar. Bütün bu yaptıklarına karşın bir öğretmenden 5 kat fazla maaş alırlar.
(bkz: ogretmen masasi)
(bkz: üc kurus)
geçen sene devlet atamalı anaokulunda çalışan bir öğretmenin aylığı 1.250 ytldir. yazın, çalışmadığı dönemde 800 küsür ytl maaş almaktadır.
adet yerini bulsun türünden verilen bir bahşiş türüdür. veren değil alan 700bin inek suçludur birlik olup hiçbirzaman bir ortak eylem yapamazlar ve böle sürünmeye devam ederler..
hiç birşey olmasan da öğretmen ol! diyenleri haksız çıkaracak maaştır.
alınmasıyla alınmaması arasında fark olmayan maaştır. hani yani bu ay gidip maaşı çekmesen çekmediğini farketmezsin bile, her iki şekilde de yoktur çünkü. *
kadrolu öğretmen maaşı ek dersler olmadan yaklaşık 950 liradır. ek derslerle 1200- 1300 ytl yi bulabilir.
sözleşmeli öğretmen de aynı parayı alır fakat özlük hakları aynı değildir.
ücretli öğretmen de sürünür. ayda 650 ile 750 lira arasında maaş alır.

görüldüğü üzre ancak bir kişinin zar zor geçinebileceği kadardır maaşlar.
kadrolu öğretmenlerin ek ders,eş ve çocuk yardımı hariç vergi dilimine girilmemişse 1200 ytl dir efendim. ek ders ile beraber 1500-1600 ytlyi bulur.
kamu kurumunda çalışıp 1 yılın yarısını tatil yaparak geçiren öğretmenlerin; "yetmiyor" dediği maaştır.

(bkz: öğretmenlerin 1 yılda 6 ay tatil yapması)
(bkz: #6923272)
ülke şartlarından dolayı bütün iş kollarında olduğu gibi olması gereken çizginin altında olan maaştır. ancak meseleye istediğimiz zaviyeden bakarak bu maaşın durumuna farklı eleştiriler getirebiliriz. örneğin bir asgari ücretli için öğretmen maaşı ne ise bir öğretmen için de doktor maaşı odur. böylesi karşılaştırmalar yapmak mesleğin saygınlığını azaltmak dışında bir işlev görmez. çünkü yapılan işin parayla pulla ölçülmesi imkansızdır.
hesabını kitabını bilen bir öğretmenin 5 yılda sıfır borçla ev sahibi, ertesi yıl da araba sahibi olmasına yetecek maaştır. burada önemli olan hesap bilmek ve hayatın ucuz olduğu bir yerde görev yapmaktır. hatta bu ev ve araba alınırken ev hanımı bir eşe bakılır ve dünyalar tatlısı bir çocuk da büyütülür.
öğretmenin maaşı her zaman gündemde yerini bulan bir konu olmuştur. bu konu iki yönlü değerlendirmek lazım. evet öğretmenler hayli bir zaman tatil yaparlar ama öğretmenlerin yaptığı işin yıpratıcılığını düşünmeyen ve yaşamayan bunu bilemez. bunu bir anektotla örneklemek istiyorum: bir tane öğrenci velisi, ''hocam şu tatil ne zaman bitecek, bu yaramaz sıpalardan bıktım.'' demişti. iki cocuğu ile baş edemeyen bir velinin ve 50 kişilik sınıflarda eğitim ve öğretim yapan öğretmenin halini düşünün, kıyaslayın.
50-60 mevcutlu sınıflarda bu durumdaki bir öğretmenin içinde bulunduğu trajik durumu tahayyül edin; yoğun bir gürültü, çocukların eğitimsel, gelişimsel problemleri, verlilerin şikayetleri, özel istekleri, idare ile olan sorunlar, dikiş tutmayan jölemsi eğitim sistemi (müfredatlar)... bunları işte yan yana getirdiğinizde eğitimin o kadar basit bir mevzu olmadığını anlıyorsunuz. öğretmen maaşı belki çok düşük değildir, en azından ne aç ne de tok modunda olursunuz. aslında maaş ya da para bir mesleğin ve o mesleğe atfedilen değeri gösterir.gelişmiş ülkelerde öğretmen maaşlarının yüksek olması, o ülkelerin eğitime verdikleri değerin mesajıdır. toplumda şöyle bir genelleme kaçınılmazdır: öğretmen az maaş alıyor, sıradan bir meslektir demek ki eğitim de o kadar önemli değildir.
göreve yeni başlayan öğretmenin maaşı 1.520 tl'dir. ek derslerin saati 7.30 tl olduğuna göre ve bir öğretmenimiz de ayda tam ek ders alıyorsa maaşı toplamda 1.520 + 584= 2100 olacaktır buna aylık egzersizi de eklersek 2.275 olur.
azdır,yetmeyendir;emeğin karşılığı tam olarak karşılanamamaktadır.
öğretmen ol(a)mayanların götüne batandır.

hizmet içi denetim eksikliği yüzünden götünü büyüten sözde öğretmenler yüzünden gö...

(bkz: çok sinirlenmek)
türkiye'dekinin belçikadan daha düşük olmasını; 3 aylık yaz, 23 nisan, 19 mayıs, 29 ekim, ramazan bayramı, kurban bayramı, kar vs. gibi tatillerin belçikada daha az olmasına bağlanabilir.
istanbul için konuşursak azdır, yaşanmaz o paraya istanbulda ama küçük anadolu şehirleri için ortalama bir hayat sürdürülebilir. tabi öğretmenin branşına baglıdır aylık geliri; matematik, kimya, fizik bölümü öğretmenlerinden biriyse özel ders ile öğretmen maaşını ikiye katlıyabilir. 100milyon özel ders desek en geç akşam 17:00 da evde olan bir öğretmen her gün 1 ders verse 1.30 saatten haftada 700 lira ayda 2800 lira ediyor. fena para değil.
Devlet tarafından veriliyosa her ay düzenli şekilde yatan miktar alınıp hayrı görülerek harcanmalıdır.
Özel sektörde calısılıyosa o maas hiç bi zaman vaktınde yatmaz ve girilen 1 ders saati karsılıgı 2,5 liraya kadar düşebilir.

Edit:Bu seri eksileri hangi meslek grubu veriyo merak içindeyim zounuza giden bizim cok maas alıyo oldugumuzu düşümeniz mi? sizin daha azını alıyo olmanız mı?
belçika daki öğretmen kalitesiyle türkiye deki bir olaydı türkiye şuan bu halde olmazdı.

sizi temin ederim çoğu paradan başka bişey düşünmüyor.kutsallık falan da hikaye.
çoğu kişiye yattığı için verilen para (adamın haftada 2 gün 2 saat dersi oluyor, öğlen okula geliyor, derse giriyor, arabasına atlayıp çekip gidiyor ve bunun için maaş alıyor). fakat biçok kişinin de hakkını yememek gerekir ki işini gerçekten hakkıyla yapan ve o parayı hakkıyla kazanan.
hesabını bilenlere...