bugün

entry'ler (2)

zinciri kırma

Tam 3 hafta var bu üç haftada calısabildigim yapabildiğimiz 3n iyisini yapmalıyım
Kendime kurallar koydum bu kurallara harfi harfine uymak zorundayım eğer bu kurallara 3 hafta boyunca HARFI HARFiNE uygulayamazsam kaybederim kurallar çok açık bunlara uymak yada uymamak işte hütun mesele bu

hayatını değiştirecek bilgi

şu anda 2023 yılı türkiyesinde yaşıyorsun bu şanstan dolayıdır erkeksin veya kadınsın bu şanstan dolayı fakir veya zengin bir aileden geldin bu şanstan dolayıdır şu anki hayatımız neredeyse tamamen şanstan ibaret dikkat ettiyseniz tamamen şanstan ibarert demedim neredeyse şanstan ibaret dedim yani değiştirebileceğimiz şeyler var bunlar seçimlerimiz yaptığımız seçimler bize yeni şanslar yaratıyor ve hayatımıza yön veriyor

dolayısıyla yapmak istediğimiz herhangibirşeyi yapabilmek veya ulaşmak istediğimiz herhangibir hedefe ulaşabilmemiz için yapabileceğimiz tek şey o hedefe ulaşmamıza sağlayan eylemleri bir yaşam tarzı ,bir alışkanlık haline getirmektir. hedefe ulaşmak istenilen durumda yapılabilecek tek şey budur bunun dışında bu hedefe ulaşabilmemiz için yapabileceiğimiz hiçbirşey yoktur geriye kalan tek şey şans faktörüdür biz sadece kendimizi o hedefe yönelik disipline edersek başka bir deyişle kendimizi disipline etme yolunu seçersek ulaşmak istenilen hedefe ulaşmak için yapılabilecek tek şeyi yapmış oluruz.bunun dışında o şeyin olup olmayacağını düşünüp heyecanlanmak endişelenmek vah ne olucak ne yapacağım acaba olacakmı ,olursa çok güzel olur ve vs tarzı düşünceler, sonucu hiçbir şekilde değiştirmeyecektir dolayısıylabunu düşünmek fantezi olur.Ama olacakmı olmayacakmı diye sonuca odaklanılacağına o şey için çalışırken ilerleme katettiğinde o ilerleme sonucu mutluluk hissini veya sorumluluğunu yerine getirme sonucu rahatlama hissine odaklanmak daha mantıklıdır ve psikolojik açıdan daha iyidir.şans faktörünün yanında başarmak için yapılması gereken bunlardır

tabi alışkanlık edinmek kolay değildir bunun sebebi beyin- çağ uyuşmazlığı adını verdiğim olgudur çok kısaca bahsetmem gerekirse insan beyni kendisine anlık zevk verecek eylemeleri yapmak isteyeceği şekilde evrimleşti canlıların evrimi bu şekilde ilerledi ama teknoloji gelişti ve bu teknoloji hızı insan beyninin evriminden daha hızlı ilerledi ve şuanki toplum standartlarıyla milyonlarca yıl önceki canlıların standartları aynı değil ve canlı beyni zaten bu milyonlarca yıl önceki standartlara uyum sağlayacak şekilde evrildi ama milyonlarca yıl önceki insan beyni ile şu anki beyin arasındaki fark çok az ama içinde bulunduğumuz çağ farklı bu farklın sebebi teknoloji hızının biyolojik evrimden hızlı ilerlemesi olmuştur ve beyin çağ uyuşmazlığı olgusu budur ve günümüzdeki şartlarda başarılı olabilmemiz için anlık zevk vermeyen şeyleri yapmak zorundayız ama bu insanın beynindeki ödül sistemine ters bir durum işte disiplin edinmk bundan doalyı zordur

bu durumda yapılabilecek tekşey insanın bu anlık zevk alma isteği özelliğinden yararlanılarak yöntemler üretmek üretilebilecek birsürü yöntem oluşturulabilir. yöntemler için james clearın atomic habits kitabını öneririm yardımcı olur

şimdi gelelim benim durumuma eğitim hayatım boyunca derslerim kötü değildi ama iyide değildi ve bu 11.sınıfa kadar sürdü 11.sınıfta artık ders çalışmam gerektiğini hedefimdeki üniversiteyi kazanmam için çalışma gerektiini anlamıştım ama çalışamıyordum çünkü çalışmak zor geliyordu bunun sebeplerini arıyordum yani nasıl alışkanlık kazanılır sorusunun cevabını arıyordum ama bunu cevabıı aramak ayrı bir uğraş gerektirir (araştırma yapmak vs )e ben zaten ders çalışamıyorum bide bunumu yaapbilecekti hayır ama bir taraftan zaman geçiyordu hem ders çalış hem nasıl bana zor gelmesine rağmen ders çalışabilirim sorusuna cevap ver vs üniversite sınavından başarısız oldum mezuna kalmak yerine kötü bir üniversiteye gitmei tercih ettim ama büyük bir hata yaptım üniversitenin imkanları kısıtlıydı ve üniversitenin okudğu bölümü ile ilgi fakültesi ana kampüsten ayrıydı ve içinde tarlaların bulunduğu dümdüz bir arazinin üstündeydi okulun yanında yurt vardı başka birey yoktu şöyle tarif etmem daha uygun olur minecraftaki flat eartü düşün bu flaterasthhe burda bir yurt binası var bir fakülte binası var başka birşey yok ha birde bir otobüs şehire gidiyordu şehirede markete alışveriş yapmak dışında gitmiyordum çünkü gidecek yer yoktu bu durum benim zaten lisede neredyese hiç olmayan ama üniversite ile olabilecek potansiyel sosyal hyataımı bitirdi ve hayatımı inanılmaz bir derecede değiştirip sıkıcı bir hale getirdi üniversite desen imkanları kısıtlı .bir fakülte binası var bir yurt var başka birşey yok vaktimi ya fakültede ya yurtta geçiriyorum öğrenci kalitesizliğinden dolayıda doğru düzgün arkadaş edinemedim tabi annen ve baban türkiyenin sayılı üniversitelerinde memur olarak çalışıyorken ve bundan dolayı o sayılı ünivesite kampüsünde lojmanda oturuyorken daha sıkıntılı bir durum haline geliyor kampüste üniversite öğrencileri için hertürlü imkan var ve ben sadece izliyorum bu imkanlardan yararlansam bile örneğin spor salonuna vs gitsem veya kütühanesine gitsem hep buranın öğrencisi değilim personel yakınıyım diye açıklama yapmak zorunda kalıyorum ve bu zoruma gidiyor

ama 2 3 ay içinde bu sorunu çözeceğim bunu üniversite sınavına tekrar girerek yapacağım şu anda hala bu bölümdeyim ve bu hala okuyor olduğum bölümden dolayı üniveriste sınavına hiç hazırlanamadım ve sınava bu günden itibaren 45 gün kaldı 45 gün kalması seni yanıltmasın öncelikle geçen yıl bazı konular dışında konuların büyük bir çoğunluğunu bitirmiştim ama bir konuyu bitirdikten sonrada öbür konuya geçiyordum soru çözüp sorunun analizini çok yapmıyordum ki bundan dolayı başarısız olduğumu düşünüyorum dolayısıyla konular için sınav sürencinden kalma temelim var ve 2023 yksde depremden dolayı 12.sınıf ikinci dönem konuları kaldırıldı ve büyük ihtimalle sınav kolay yapılacak ve şu anda üniversite uzaktan (maraştaki üzücü depremde hayatını kaybeden insanları rahmetle anıyoruz )dolayısıyla yapacağım tek şey kısa bir tekrarla tüm konuyu hatırlamak ve üstüne bununla ilgili soruları çözüp
analizini yapmak ve bunu yaparak deneme netlerimi yükseltmek yapacağım tekşey bu olacak geçen yıl sınava girdiğim için konuları zaten biliyorum benim başarısız olmama sebep olan şey konuları bilmeme rağmen sorular kısmında eksik kalmamdı bunu yapabilirim kendime güveniyorum tüm konuları bitirebilirim bu mümkün 45 gün azmış gibi gelebilir ama tüm konuları bitirebilme ve sınavda başarılı olma şansım var

bunun için kendime bazı kurallar koydum kurallara sınav sürecinde sadık kalacağım kalmalıyım kalmak zorundayım başka çarem yok ve hergün bu entryi editleyerek bugün bu kurala uyup uymadığımı buraya yazacağım bu entryi hem bunun için hemde içimi dökmek için yazdım hergün kontrol edeceğim buraya yazdığım kurallara uymak başarımı belirleyecek bunun dışında yks taktikleri ve daha etkili öğrenebilmek için uygulanan taktikler adını verdiğim taktiler sınavda başarılı olmamda büyük rol oynayacak bu entryi girmemdeki asıl amaç başarı için çaba sarfedip sarfetmediğimi takip etmektir çünkü istikrar disiplini getirir ve başarı için şans faktörünün yanında disiplin vardır ve başarılı olmak için yapılabilecek tek şey disiplindir .başarıya giden yolda uygulanan yöntemler bazen yanlış olabilir bu durumda hatamızdan ders çıkartıp yöntemi değiştirmemiz gerekir biz bazen ideal yöntemi ilk başta bulabiliriz bazen deneye yanıla bulabiliriz ama bu yöntemi bulabilmenin tek şartı deneyip yanılmaktır burada oluşturulan kurallar hem yks taktiklerine göre hemde öğrenme etkili yöntemlerine göre oluşturulmuştur eğer yks taktiklerinde veya öğrenme yöntemimde bir hata var ise bunları düzeltip kuralları güncelleyebilirim

işte kurallar:(kurallar güncellenebilir güncelleme kararı alındığı zaman güncellemenin yapıldığı tarihte ve güncellemenin gerekçesi belirtilecektir )

1tüm gün yapacağım tek şey çalışmak olacak eğer zorlanırsam mola veririm onun dışında. dışarıda biryere gittiğim zaman tabi ara vermiş olucam. buda mola kategorisinde
2zaten tiktok instangram twitter kullanmıyorum youtube kullanıyorum ama youtube sağolsun shorts özelliği ile uygulamayı tiktoklaştırıp uygulamanın içine etti shorts videoları yasak kafa dağıtmak için sözlüğe girmek yasak müzik serbest ama artık verimli çalışamıyorsan kafa dağıtmak için
kural 3uyku saatler :11 de uyumak için yatakta ol sabah 7 veya 8 gibi kalk
kural 4

2.05.2023:1.gün: bugün kural 2ye uyamadım birdaha olmayacak

3.05.2023:2.gün: sabah matematik çalışacaktım ama boş a4 kagitlarinami yoksa defterimi not alacağın konusunda kararsız kaldım ve birturlu derse başlayamadım şimdi buraya shorts videolari yasak diye yazmıştım kurallardan bu var ama bazı istisnai gaza getirici shorts videolari ile sana bilgi veren shorts videolari vardı bunları istisnai tutuyordum ama shortslari tamamen bırakmak ile istisnai videolara izin vermek konusunda kararsız kalmıştım ve bi bakiyim videolara ustunede muzik dinlerim gaza gelirim diye düşündüm(kendimi disipline etme yöntemim kendimi gaza getirmek değil bunu söyleyeyim )ve izleyince amactan sapıp videoları kaydırdım yani bugün kurala uyamadım kararım hala netleşmedi ama şu gerçek saat 17ye kadar müzik veya istisnai shorts videolari yasak burası çok net ve bunu diyerek kurallar için güncelliyorum ve istisnai shorts videolarına izin verilip verilmeyeceği daha sonra açıklanacak
Bunun dışında uyku için erken ama uykulu kalkmamaya özen göstermeliyim başlangıç için ortalama 8.00 ve en geç 8:30 ilerleyen süreçte ortalama 7.30 en geç 8de ve ileride duruma göre saatler için indirme veya sabitleme yapabilirim ve alarmı ertemekte yasak ona göre ne zaman kalkacagına karar ver çok erkene alarm kurup uykulu uykulu. Kalkma diyecegim ama uykulu kalkacagimi sanmiyorum gerek onun dışında yorulduğun için verilen mola ve kafa dağıtmak tabiri caizse uzaklaşmak için yaptığım aktiviteler ve temel ihtiyaçlarını dışında her saat çalışma saati demiştim ama ne zaman yorulduğumda ne zamana kafar çalışmaya devam edeceğimi ve ne kadar mola vereceğimin bir ölçüsü yok sen 10 dakika mola verdin ama 5 dakika sana yetebiliedi ne kadar çalışmanın bize yeteceğini bilemeyiz bu durumda çalışma süresini kayıt etmeliyim çalışma süresinide kayıt etme fikri bana somut veri çıkaracak artık buraya çalışma süresini ve erken uyanmanın bana kazandırdığinsüre açısından önemli oldugu icin uyanma saatinide kayıt edeceğim elimde somut veri olsun

Kurallarda yapılan yeni güncellemeler :akşam 7ye kadar müzik ve istisnai shorts videolari yasak
Alarmı ertelemek yasak buna göre alarm kur
Uyku saatleri için ilk aşamada ortalama 8de en geç 8:30da ileryelwn aşamada ortalama 7:30 en geç 8de

Önceden Sadece kurallara uyuyup uyulmadığı takip için buraya kaydedilecekti bu sefer kaç saat çalışıldığı ve ne zaman uyanlıdığı takip edilecek ve yarın kurulan alarm saati birgün önceden buraya yazılacak mesela yarın alarmı 7:50de kuracağım

4.05.2023:3.gün:dalga geçmiyorum 1 saat çalışabildim bugünlük toplam çalışma saatim ancak bu kadar eder bunun üzerine kurallarda yeni güncellemeler yaptım eğer yüksek tempoda odaklanarak çalışmam gerekiyor ise dikkat dağıtıcı herşeyi ortadan kaldırmalıyım çünkü dikkatim dağıldığı zaman bu birazdan yasaklayacagim seylere bakarak dersten kopuyorum zaten son 3 güne baktigimda hep ayni şekiode dersten kopmusum ilk günler yksye yeni başlıyorum ve konuları bitirmenin çok kolay olduğunu kesfettigim günler ve bir sevinç yaşıyorum bu sevincide o istisnai tuttuğum gaA getirici shorts videosu izleyerek küçük bir kendimce kutlama yapıyordum ama bu dikkat dağıtıyor sonra öbür shorts videolarını kaldırıyorum sonra e 1kerw bakmışım devamında getiriyim diyip anlık zevkten ötürü erteliyorshn buda inanılmaz vakit kaybına ve çok aşşagılardaki ders calisma süresine sebebp oluyor normalde biyolojik olarak yüksek saatlere çıkman. Mümkün bunu yapabilmek için odağında bunun olması gerekiyor aklına sadece dersle ilgili şeylerin gelmesi gerekiyor başka birseyle ilgilenmeyen gerekiyor ilginin bu olması gerekiyor sadece bu değil .birazdan yeni güncelleme yanbaşlığı altında yazacağım bu dikkat dağıtıcı aktiviteler ekran süremi uzatıp dopamini çok arttırıyor zaten bilgisayarla çok vakit geçiriyorum eğer yorulduğum için mola ereceksem veya kafa dağıtacaksam bunu dijital ekrana bakarak yapmanaliyim

yeni güncelleme:youtubedaki ders dışı bütün videolar buna istisnai tuttuğum shortslarda dahil p*rnografik içerik yasak

Dün youtube ve müzik videoları saat 17den sonra serbest dedik youtube videolari yasaklandığına göre 17den sonra müzik serbest
Bu kuralların tamamını ertelemek yasak

5.05.2023:4.gün:4.gün oldu hala kayda değer bir çalışma sergileyemedim ancak 2 saat çalışmışımdır zamanı verimsiz kullanıyorum sorun burada bunun sebebini öğrenme ve ders için gerekli taktikleri tam olarak oluşturamama sonucu belirsizlik haline bağlıyorum artık hem gerekli güncellemeleri yaptığımı düşünüyorum hem öğrenme yöntemi ve yks taktikleri için gerekli temeli oluşturduğumu düşünüyorum gözümden kaçan yöntem ve yapılması gereken güncelleme varsa bunu 1 2 gün içinde yapacağım son 4 günde bu konuda çok ilerleme kaydettim yani çalışma süremden çok yöntemler üzerine bakış açıları edindim artık gerçekten başlama ,aksiyona geçme zamanı
---------------------------‐-
Eğer bunlara uyarsan sınavda başarı için yapabileceğin herseyi yapmış olursun geriye birtek şans faktörü kaliŕ

Bu entry hariç sözlük
Oyun
Futbol maçları
P*rafik içerik
Medya

Yani bu dijital konfor alanını
Kullanmak genel itibari ile yasak olacaktır eğer bunlara bakacaksın çok çok spesifik olarak plan yapacaksın.bu plan senin çalışmalarına engel teşkil etmediği taktirde ve içinde bulunduğun durumda bu konfor alanında bulunmanın daha mantıklı durumlarda ko bu nadir olur bu durumlarda

12den sonra yatma 8 civarı kalk uyku düzenini oturt

gün içinde ilgilendiğin odaklandigin tek şey nasıl uzun süreli ve verimli çalışabilirim sorusuna yukarıda yazdıklarım kurallara uyarak cevap verecek şekilde zaman yönetimi yapmak ve bunu uygulamak ve çalışırken yks ve öğrenme taktiklerline göre çalışacağım ve tüm gün ders çalışacağım için ortalama çalışma süremin 12 saat olması gerekli

ilk 3 4 gün yazdığım kuralların en güncel halini toplu bir şekilde buraya yazdım ilk üç dortfun kuralları güncelliyordum artık güncellemeyi düşünmüyorum güncelleme gerekirse buraya editlerim

Yukarıdada söylemiştim şans faktörünün yanında sonucu değiştirecek olan tek şey hu kurallara sadık kalman ben bu durumu şuna benzetiyorum hani backroomsta run for your life diye bir level var burada çıkışa ulaabilmen için yapman gereken Tek şey arkana bakmadan koşmak ama anlık merakına yenik düşük arkana bakarsan zaman kaybedersin ve yenilme ihtimalin azalır dolayisiyla yapabileceğin tek şey koşmaktır burada geriye kalan tüm günleri dot dörtlük geçirmek zorundasın
-------------‐--
6.05.2023:5.gün:bugün toplasan 3 saat çalismisimdir bu bugünkü ve önceki günlerde ben 10 saat hedeflmeme rağmen 1 2 3 gibi komik saatlerde çalismammik sebebi yks ve kısa sürede etkili öğrenme yontemini tam olusturramam olmam ve bunlarla vakit kaybetmek ve sınavda başarılı olabilmemiz için yapabileceğim tek şeyi soyleyem bu yazımda yazanları unutmuş olmama bağlıyorum artık yöntemlere hakiminin ve artık daha fazla yonrem bulmak için çabalamak kesinlikle gereksiz olurki tüm gerekli yontemleri fazlasıyla topladığımız düşünüyorum ve artık faydamaliyejnden dolayı artık tamamen derslerime odaklanmalıyım eğer yeni gerekli hır yöntem varsa akşam zihinsel olarak enerjimin az olduğu zamana bırakılacağını ki artık sanmiyorum herneyse dediğim gibi yukaridaki söylenenlere uyarsam sınavı basarmamak için tek sebebim şans olur bu sınavı basarmalisin başka şansın yok ve bu sınavı başarmanın için yapman gereken seyi yapabilmen icin gerekli hersey Mevcut artık fsrk yaratma sırası sende yarın 6 -8 saat hedefliyorum daha sonra 10 en son 12de sabitleme

7 05.2023:6.gün:bugünkü çalışmam önceki tüm günlere göre daha iyi toplam 4 saat sürmüştür evet çok az ama artacak

8.05.2023:7.gün:bugün sanal ortamdaki yarattığım konfor alanının benim beynimdeki dopamin sistemimi ve fizyolojime etkisini fark ettim işte bundan dolayı sabah kalıyordum derse başlıyordum ama belli bir süre sonra dersten kopuyordum .kendimi zorayarak çalışabildiğim kadar çalışacağım ve bunu yaptıça fizyoloijmde bu yüksek tepmodaki çalışmaya adapte olacağım .daha öncede dediğim gibi yapacağın iki şey var 1 dijital ortamda kendine yarattığın konfor alanından kurtul 2verimli ve uun süre çalışmak için elinden geleni yap

9.05.2023:8.gün:ilk birkaçını güzel bir ivme yakalamıştık ama so. 2 gün bir hata yaparak konfor alanıma geri girdim ve bugun bunu sürdürdüm tekrar tekrar söylüyorum yapacağım 2 şey var 1 konfor alanıma girmemek 2 çalışmak için elimden geleni yapmak tüm günümü herseyi calismaya ayırmak tüm enerjimi buna ayırmak bunu yapmam gerektiğini biliyorum ama yapamıyorum sebebi beyin çağ uyuşmazlığı bunun üstesinden gelebilnek icin taktikleri uygulamalyizi vu rakgiklerden yazıda bahsetmedim ama birinden bahsedeceğim. Hani ramazanda oruç tutuyorsun ya heh işte buda sınav orucu heegun buraya yazacağım aslında bu yazıyı yazmamım sebebi en başından beri buydu ama işte uymam gwreken kuralları belirleme nasıl çalışılır onu belirleme derken tüm yapacağım herşeyi belirledim bunun üzerine son 2 gün yanlış birseyler oldu ve konfor alanıma geri girdim şu an 8.gündeyim ve başlıyoruz hergün buraya iki şey yazılacak:konfor alanıma girdimmi girmedimmi elimden geleni yapıp tüm enerjimi verdimmibvermedimmi

10.05.2023:9.gün:bugün dünkü gibidyi oruca uyamadik çünkü kurallarla ilgili bir kafa karisikligi yaşadım ve bu kafa karışıklığını giderememek beni konfor alanmıa geri itti bu kafa karışıklığı konfor alanı ile ilgili kısıtlama topyekun bir kisitlamami olmalı yoksa belli izinleri olmalimi diye sonra bu sorumu şu anki sınav döneminden dolayı topyekun bir kısıtlama olduğuna karar verdik ama birkere bozunca devamını istemsizce getirdim artık bu son yarından itibaren bu kurallara uyacağıma şerefim üzerine yemin ederim eğer bu kurallara uymazsam nağmertim

11.05.2023:10.gun:dünkü verdiğim sözü kısmen tuttum neden böyle dedim çünkü bugün konfor alanı ifadesini kullanmanın yanlış olduğunu çünkü konfor alanına girmek demek teknik olarak seni rahatlatan aktiviteyi yapmak demek sen çalıştığın süreçte hicmi rahatlakicaksın dinlenmixemsin evet dinlenmeye vaktin yok ama vücudunda bir kapasitesi var dolayisiyla kuralı konfor alanından çıkmak ve çalışmak için elinden geleni yapmak değil seni çalışmadan alıkoyan ve durumuna göre belirleyeceğiniz yasaklar koymak ve belli izinler vermek ve bu yasaklara ve yasaklanmayanlara bağlı olarak gün içinde max sürede ve max verimle performans sergilemek dolayisiyla daha önce söylediğim konfor alanını tamamen terk et ifadesi yanlıştır çünkü konfor alanı özünde çok geniş bir olgudur farkli eylemlerij yarattığı farklı konfor alanları vardır ve biz bu konfor alanlarından bize zarar vermeyen olanlara girmekte sakınca gormemeliyiz ifadesi yanlıştı sabah kalktım ve bieaz ders çalistikran sonra çözümü yukarıda yazdığım bu sorunsal aklıma geldi ve elim yine shortsa vs kaymaya başladı ve strese girdim ve sinir krizi geçirdim evet sinir krizi geçirdim daha sonra bubsnir krizinin etkisiyle stresinizi azaltmak için oyuna girdim daha sonra spora gittim kafamı topladım ve akşam ders çalıştım

12.05.2023:11.gün:bugün gayet iyi çalıştım alşamüzeri burayı unutup shorta takılmam dışında dört dörtlüktü hatta akşam 12ye kadar çalıştım

13.05.2023:12.gün:zamanında kalktım öğlene kadar çok iyi çalıştım sonra bozdum yarın harfi harfine uyacagim

14m05.2023:13.gün :yine öğlene kadar çalıştım öğleden sonra oy kullandım ve sonrasında seçimden dolayı derse dönemedim elim ayağım titredi

15.05:2023:14.gün:bugün akşamüzeri vaktimin çoğunu dışarıda geçirmeme rağmen gün içinde yaptığım tekşey ders çalışmak ve seçimi takip etmekti

16:05:2023:15.gun:bugün çok başarısızlık ama bu başarısızlığın kesin olarak uymam gereken kurallarda değişikliğe gitmeme sevep oldu kuraları güncelledim zaten normalde güncelliyoruk kuralları ama bu güncelleme önemli

17.05.2023:16mgün daha önce kurallara uymazsam şerefsizim demiştim Bu söylem yanlış olduğunu fsrkettim insanlar istikrarı her zaman saglayamayabiliri bugün berbat geçti

18.05.2023:17.gün:kesinlikle önümdeki birkaçını dopamij detoksu uygulamaliyim daha sonra duruma göre bakarız çünkü bugünde hicbirsey yapamadım düştümmü kalkmasını bilmeliyim

19.0502023.18mgün

Yukarıdaki yazdığım kurallara birtürlü yazıyorum çünkü sürekli zaman planlaması yapmak ders çalışırken harcanan efor kadar efora sebebp oluyor bundan dolayı belirli standartlar uygulanmalı

Kalktığım saat ipe öğlene yemeği yediğim saat
Öğle yemeği ile akşam üzeri 17ye kadar olan saat
Akşam 17den yatana kadar olan saat diye
3blok halinde çalışmalıyım
Kalkma saati 7 yatma saati 10.30 olmalı iki
Blok arasında uzun soluklu mola vermeli
i
şte bu neye ne kadar çalışacaksın ne zaman öğle yemeği yiexejs8j vs bunlar hep zaman yönetimi gerektiriyor zaman yontemini burada önemlo
I
bu süreçte sonuçtan dolayı heyecan duymaya vaktin yok sonuca değil sürece odaklanmalısın ilgilendiğin şey bu olmalı sen şu anda sonuca odaklanacak şekilde hareket ediyoesun yani oyun medya vs bhwp bunlarla vakit geçiriyorsun böyle olmamalı ilgilendiğin odaklandigin tek şey ders olmalı bu dijital konfor alanı sınav kaygısı sen derslerle ilgilendiğin için aklına bile gelmemeli

Buraya gün sonunda yazmayacağım gün içinde yazacağım ve devamlı olarak yazacağım

Bu berbat geçen 18 günden sonra kazanmak icin son şansım nu programı doğru ve verimli uygulayabilmek yoksa yenilgiyi kabul etmiş olurum

Bu entry çok uzun olduğu için başka bir entrye yazacağım ikinci bölüm gibi düşün veya temiz yeni bir sayfa gibi

birkaçgün yazamadım yeni başlık vs açtık ama şunu öğrendimki kalan sürede uygulanacak en iyi yöntem çalışabildiğin kadar çalışmak yok hangi şartlar altında mola vermeli yok kaç saatlik çalışma yeterli vs bunlar hikaye eğer sen ne zaman çalışman gerektiğini ne zaman mola vermen gerektiğini ne zaman
sanal konfor alanına girmen gerektiğini anlayabiliyorsan bu iş tamamdır.
kalan süreçte senin çalışabildiğin kadar çalışman gerekli çalıştığın herbir saat senin sınavdan yüksek not alma olasılığını arttıracak.dolayısıyla yapman gereken kalan süreçte çalışabildiğin kadar çalışmaktır günlüğü yeniden yazacağım eğer bugün kötü geçti vs dersem ve bunu tekrar edersem başaramam
© copyright 2005 - 2026