bugün

entry'ler (4)

kendi şehitine üzülmeyen kesim

Bence sizin o koyun dediğiniz kısım acılarını devlet malına zara vererek esnafı canından bezdirerek insanlara saldırarak "insan"lık dışı hareketlerle ifade etmekten sakındığı için acılarını hüzünlerini daha insancıl yollarla ifade ediyorlar biz Berkine de üzülürüz ülkemizdeki şehitlere de mısırdaki şehitlerede suriyedeki şehitlerede haksız yere öldürülen bi gayri müslimede üzülebiliyoruz çünkü biz Türk Müslüman hristiyan diye değil insan diye üzülüyoruz bizde vicdan geniş çok şükür Rabbim sizide bunu anlayabilmeniz için akıl genişliği versin..

türbanlıların vatan haini olması

Anlayamıyorum bir insanın başındaki örtü neden bu kadar rahatsız ediyor ve o örtüyü neden pis işlere alet etmeye çalışıyorsun pardonda milletin örtüsüne hele de örtülü diye vatan haini deme cüretini nerden buluyorsunuz çok merak ediyorum . Bir insanın dindar ve örtülü olup vatanını sevebileceğini anlayamıyo musunuz yoksa kendinize yediremiyor
musunuz ?

süleymancılar

Bu cemaatin tek amacı Allah rızası için hiçbir amaç gözetmeksizin vatanına, milletine, annesine babasına yararlı ve faydalı birer Müslüman yetiştirmektir. Yurtlarında öncelikle Kur'an eğitimi verilir talebe Kur'an okumayı güzel bi şekilde öğrendikten sonra Kuran'ı Kerim'i anlamaya alet olana Arabi ilimler öğretilir islam hukukuna dair kitaplar akaid fıkhı tefsir ve şuan hatırımda olamayan birçok şey daha öğretirler ve bunları yaparken sizden bekledikleri tek şey bu öğrendiğiniz ilimlerle amel edip bunları başka insanlara anlatıp hakka ve halka hizmet etmenizdir. Kursları gayet temizdir yemekleri güzeldir. Daha burda yazmadığım birçok şey var daha detaylı bilgi sahibi olmak isteyen bana ulaşıp rahatlıkla sorabilirsin. Ve bu verdikleri eğitimin karşılığında sizden yıllık 900 tl civarında bi ücret isterler ama bunu vermesenizde olur çünkü onların amacı para değildir Allah rızasıdır. Şimdi siz e sorarım böyle insanların nasıl bir art niyeti olur.
Sonra bu cemaatin faize helal dediğini söyleyen kimseler olmuş kafalarından uydurup fetva veriyor diyenler olmuş ama ben bu işin aslını size elimden geldiğince izah etmeye çalışacağım
Dâr-ül-harbde, müslümanın, kâfirlere ödünç vererek, onlardan faiz almasının caiz olduğu bütün kitaplarda yazılıdır. Dâr-ül-harbde, gayrimüslimlerin mallarını faiz, kumar, fâsid bey’ ile almak helaldir. Bu yollarla müslümanın zarar etmesi ise, helal değildir. (Redd-ül Muhtar)

imam-ı a’zam ve imam-ı Muhammed, (Dâr-ül-harbde, müslüman ile kâfir arasında faiz olmaz) buyurdu. (Mültekâ adlı eserde kuduri ismi verilen kitapta yer almaktadır ki bu kitap bu yurtlarda okutulmaktadır ve burada faiz bahside geçmektedir yani o kurslardan hoca sıfatıyla mezun olan kimseler kafalarına göre değil büyük islam âlimlerinin verdiği fetvalardan yola çıkarak bunu söylemişlerdir.)

Dâr-ül-harbde, bir müslümanın, kazanmak şartı ile, kumar, faiz ve sigorta yolu ile, para kazanmasının caiz olduğu, (Kuduri, Cevhere, Vikâye, Hindiyye, Mebsut, Dürr-ül Muhtar, Redd-ül Muhtar) gibi muteber eserlerde yazılıdır. Aynı husus Mecma’ul-enhür ve Dürer’de de, (Lâ ribâ beynel müslimi vel harbiyyi fi daril harbi = Dâr-ül-harbde, müslüman ile kâfir arasında faiz yoktur) hadis-i şerifi ile bildirilmektedir. Çünkü, onların malını rızaları ile almak mubahtır. Fakat, mallarına saldırmak, zorla almak caiz değildir. Diyanet Ansiklopedisi’nin faiz maddesinde de böyle yazmaktadır.

Dâr-ül-harbde, yalnız kâfirlerden faiz alan bir bankaya para yatıran bir müslümanın, bu paranın faizini alması helal olur. Bu bankadan ödünç para alıp faiz verenlerin hepsi müslüman ise, bankaya yatırılan paranın faizini almak haram olur.
Yani burada amaç kendi çıkarlarına dini alet etmek değil insanları uyarmak ve bilinçlendirmektir.
Aklında soru işareti kalan varsa tekrar söylüyorum bana ulaşıp daha detaylı bilgi sahibi olabilir.
Onun için birilerini karalamadan bunlar kim ne yaparlar amaçları nedir diye bi araştırın. Amaçları hakka hizmet olan kimseleri karalamayın!

vaudeville for vendetta

Daha ecdadı hakkında bilgi sahibi olamamış bu eksikliğine rağmen yazısında ecdadına saygısızlık eden bir insan.
© copyright 2005 - 2026