sözlük miadını doldurmuştur

yanlış bir söylemdir.

sözlük miadını falan doldurmaz. her türlü çekişme dünyanın her türlü parlamentosunda da olur. bu anormal bir durum değildir. ben sahsen "karşıt görüş" lerin ne türlerden önyargıları olduğunu en çok sözlükten öğrendim. çünkü klavye silahşörlüğü yapmak, belirli bir görüşün hareket halinde olduğu platformların görünür hale gelmesi bakımından hiç de küçümsenmeyecek kadar değerli bir informasyondur. bence bu sözlük sosyolojik bakımdan çok öenmli bir görev halindedir. troll, ve ona karşı gösterilen tepkiler bile, sözlüğe yazar olmayan, ama sözlük okuyan çevrelerce takip edilmekte, ve şu veya bu şekillerde intibalar uyandırmaktadır.

bu sözlük "zall" olayının artık çok ötesine geçmiştir. bu sözlükteki binlerce beynin ürettiği saçmalıkların sadece yüzde 1´i bile ciddiye alınır düzeyde olsa, buradaki 7.7 milyon entry´nin içinde 77 bin entry eder. bu entrylerin herbiri yarım sayfa uzunluğunda olsa, bu sözlüğün yüzde 1´lik "özü" 38 bin sayfalık bir ansiklopedi eder artık !!! benim tanıdığım en kalın kitap 2200 sayfalıksa, 38 bin sayfalık bir kaynak, hangi açıdan bakarsan bak, çok değerli bir kaynaktır. sen artık öyle bir kaynağa kilit falan vuramazsın. o iş artık senin elinde olan birşey değildir. ancak devredersin. ama sözlügü kapatmak diye birşey bu saatten sonra olamaz !!!

sözlük yazarına sözlükteki entry sayısının sadece yüzde 1´inin değerli entry olması seklinde bir öngörüyle bu hesabı yaptığımı özellikle hatırlatırım. şahsen kendim bu sözlükte yüzde 1´den fazla değerli entry olduğunu düşünüyorum. bu durumda bu sözlüğe yazılanlar "britannica" ansiklopedisiyle yarışır, ve geçer.

böyle bir sözlük miadını ancak "britannica" miadını doldurursa , doldurur. bir sürü "ün" sahibi insan bu sözlükte kendilerine yapılan eleştirilerden rahatsızlık duydukları için sözlüğe satasmışlardır. bunun sebebini sözlük yazarı düşünmelidir. sözlük yazarının dışında bu sözlükte bir sürü şeyin öğrenilebileceğini herkes bilmekte ve kabul etmektedir. ben sözlükten çok sey öğrendiğimi kesinlikle belirtmek isterim.

sonuçta sözlük miadını falan doldurmamıştır, doldurmuş olsa bile, "kapatıp gitmek" diye bir şey kesinlikle olmaz. en kötü ihtimalle bugünkü haliyle dondurulur, ve bu haliyle hiç büyümeden kalsa bile o yüzde 1 kabul ettiğim kısmı topluma çok yararlı olmaya bu günden sonra da devam edecektir.