bugün

hangisi cumhuriyet hangisi saltanat

cumhurbaşkanı na b.k atmak için seçilmiş iki hadisedir.

yıl 1900 lerin başları. abdulhamit 2 cuma namazı için yıldız sarayı ndan çıkar ama çıkar çıkmaz arabası buyuk bir gürültüyle havaya uçar. kendisine bir suikast hazırlanmıştır ve sultan şans eseri kurtulmuştur. istanbul karışır. suikasti hazırlayan dışardan kurmalı adam yakalanır ve cezaevine konur. ancak kaputulasyon sahibi ülkeler adamın kendilerine iade edilmesi konusunda buyuk bir baskı kurarlar. sonunda sultan dayanamaz ve sutanımız kendisine kast eden adamı affetti ilanıyla adamı gonderir.

yıl 2000 lerin başı. geçmişte türkiye alehnde konuşan, sonradan almanya başbakanı olan şahıs türkiyeyi ziyaret eder. çankaya köşkü de ziyaret programındadır. ancak beklemediği bir şey vardır. türkiye cumhuriyeti cumhurbaşkanı almanya nın ikiyüzlü politikasını yüzüne vurur. herkes şok geçirir. şansölye cevap veremeden gider. türkiye cumhuriyeti nin onuruyla oynamanın cevabını gayet iyi almıştır.

iki türkiye arasında yönetim sisteminden başka ne fark var? ikisi de avrupalıların kontrolu altında ikisi de ekonomik olarak zor durumda.

şimdi cevap verin cumhuriyet mi saltanat mı.... *

peişn edit: amacım ne 2.abdulhamit i kotulemek ne de ahmet necdet sezeri yuceltmektir. sadece bu tarz abukluklardan kaçının tavsiyesidir.*