bugün

medal of honor

electronic arts'ın paranın modern savaşlardan kırıldığını anlaması ile yakın zamanda afganistanda olan olayları ele alan, seriye yeni bir başlangıç olarak görülen yeni medal of honor üyesi. bu kadar girizgah yeter sanırım.

öncelikle oyun söylediği gibi yüksek sistem istememekte. battlefield bad company 2 yi ağlaya ağlaya çalıştıran bilgisayarım bu oyunu mediumda ıh demeden açtı. belki highta da bişiler demez denemedim*.

ikinci olarak ise ea dersine iyi çalışıp sınıfı geçmek yerine kopya çekmeyi yeğlemiş. modern warfare serisini önüne koyarak çalışmış ea ve kopyalama işinde de başarılı olmuş denebilir. özellikle oynadığım iki bölümdeki çevrenin çok benzerleri mw2 de bulunmakta. belki bunlarda benzerlik olabilir ama karakter animasyonları ve çevre düzenlemeleri bile mw2 ye benzemekte. grafikler şahane değil, ama göze hoş gözüküyorlar. ayrıca çevrede fiziksel değişim campaign modunda yok. frostbite motoru sadece multide kullanılmış. bence büyük bir dezavantaj.

seslere gelince, bu konuda başarılı olmuş ea. silah ve ortam sesleri çok güzel ama arka plan müzikleri daha iyi olabilirmiş gibi duruyor. ayrıca silah tepmeleri çok güzel, tetiğe basılı tuttuğunuz sürece namlu etrafı tarıyor, hedefi tutturma şansı düşük. tek tek atarken bile hedefin tutmadığı oluyor. bu çok güzel olmuş bence. en azında m4a1 gibi geri tepmesi düşük silahlarda olmasa bile 50 cal. gibi silahlarda tepme olayı olması lazım.

moh da klasik fps mantığı güdülmüş, zorluğu arttırdıkça düşmanlar akıllanmıyor, siz daha çabuk ölüyorsunuz. yapay zeka ise biraz andaval açıkçası. saklandıkları yerde kafaları gözleri açıkta kalıyor, ama daha önce söylediğim gibi geri tepme olayı yüzünden tutturmak zor. onlar da sizi tutturamıyorlar. oyun bu yönden pes 2011 e çok benziyor; siz de gol atamıyorsunuz, onlar da.

velhasılı kelam, yeni call of duty çıkana kadar çerezlik bir oyun olmuş, oynanılır geçer. eğer bir moh fanıysanız ve serinin devam etmesini istiyorsanız bu oyunu alın, çünkü yapımcılar bu oyun da tutmazsa moh serisini biterecekleri tarzında açıklamalar yapıyorlar.

söz sende birand.