bugün

ufuk günaydın

ufuk, günaydın... bu ülkede bir kedinin canını aldığın için üstüne bu kadar gelinen ilk insansın, adın dillerde, facebook profillerin silinmiş, götün üçbuçuk atmakta yarın karşıma kimler çıkacak, bana ne yapacaklar diye.

ufuk, günaydın... Tahmin etmezdin değil mi bir kedi yüzünden başına bunlar geleceğini, günaydın. çoook uzun bir süre dışlanacaksın, yüzüne tükürür gibi bakacaklar, "hayvan" diyecekler yanından geçerken. omuz yiyeceksin, hatta yumruk yiyeceksin suratının ortasına ama o bakışlar daha çok acıtacak canını. bir kedi kadar değerim yokmuş diyeceksin, yok da zaten.

günaydın, ufuk... nasıl olduysa yaptığı zalimlik dönüp götüne giren ilk adamsın bu ülkede. adın u.g. diye kısaltılmadan afişe oldun. kediyi ezerken yanında olan bok herifler bile bakmayacak yüzüne. bok gibi oldun ufuk, yarın kendini assan kimse ağlamayacak arkandan. acımak geliyor sana içimden ama hemen geçiyor, bir çift kedi gözü geliyor gözlerimin önüne, bir de sen. kedinin gözü değil götü bile etmeyen sen.

toplum unutsa bile okuldaki arkadaşların unutmayacak, hocaların unutmayacak. gözler seni arayacak ufuk, derse gitsen bir türlü, gitmesen bir türlü.

ufuk, günaydın... uzunca bir süre günün aydın olmayacak, çektiğin azabı, "allahım, ne yaptım ben"i düşünüp zevkleniyorum. ne yaptın sen ufuk? kedinin canının da değeri varmış değil mi? hatta seninki yamuk'unkinden değersiz şimdi. günaydın ufuk, günaydın.

günaydın ufuk, hayatın boyunca miyavlayacak bir vicdanın var artık. yamuk umurunda olmasa bile kendin için miyavlayacak. hayatın boyunca karşına çıkacak yamuk, ufuk. işgörüşmesine gittiğinde sana bokmuşsun gibi bakacaklar, önce farkedilmese bile bir gün biri hatırlayaverecek yamuk'u. hatırlamasa bile bunun endişesiyle yaşayacaksın. her kedi gördüğünde için sızlayacak ya da götün.

yasayı, kabahatler kanununu falan bırak, sözlükler, forumlar, haber sitesi yorumcuları sana cezayı kesti bugün ufuk, farkındaysan hayatın kaydı ufuk, günaydın.

sen "yamuk"sun artık ufuk, sana bakan gözler o yaşlı, korumasız, uykusundan kaldırıp kafasını ezdiğin kediyi görecek. yamuldun sen ufuk, günaydın.

sana yönelen şu tepkiyi gördüm ya, ölsen de gam yemem ufuk. günaydın ufuk, adın aklımda, olur da karşıma çıkarsa çıkarsa ismin, birilerine yamuk'u ilk hatırlatacak kişilerden biri ben olacağım. hayatın karardı haberin var mı ufuk?