bugün

ak parti nin yararlı icraatları

gözkapakları birbirine yapışık olmayan her türk vatandaşının görebildiği pek hayırlı icraatlardır.

misal, gss.

insanın ya hakkaten cahilin önde gideni olması lazım ya da bakarkör. yasa tasarısı o kadar açık ve net ki. bir araştırın bir okuyun aq, eğreltiotu kıvamında yaşamayın arkadaş !

`http://www.ttb.org.tr/ind...cle/211-haberler/1187-gss`

`http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/15859761.asp`

ne diyor bu yasa ?

yeşil kart'lı olmayan herkes, geliri olsun ya da olmasın, sağlık hizmeti için prim ödemek zorunda. bu prim aylık 30, 90 ya da 182 tl olacak. çocuklar ve 18 yaşından küçük bireyler için de aileleri prim ödeyecek. misal, 18 yaşını doldurmuş bir işsiz misin ? gelirin mi yok ? ailenin toplam harcamasını kişi sayısına bölerek sana bir prim çıkarıyor devlet. yani diyor ki, "gel bakayım sen buraya arkadaş, işsizsen sana sağlık hizmeti de yok. paran yoksa, sağlık hizmeti alamazsın."

bunun yanında herhangi bir sgk kuruluşunda 60 günden fazla prim borcu olan sağlık hizmeti almak üzere kayıt altına da alınamayacak. ne kadar prim o kadar sağlık yani. pek güzel.

uzun lafın kısası, sgk sizin gelir durumunuza göre size sunduğu sağlık hizmetini kısıtlayacak. bu mudur yararlı icraat, hayırlara vesile olay ?

peki neymiş ? hekim seçme sistemi gelmiş, aile hekimliğini getirmiş. yav 0-18 yaş arası ücretsiz diyen var. şaka mısınız arkadaş, adam zaten sana bunun faturasını çıkartıyor, 0-18 yaşın primini ailenden çatır çatır alıyor, sen doktordan randevu alsan ne olur allasen ?

bu arada hastanelerde rehin kalma durumuna da son veriyorlar hakikaten. zira, gss ile prim ödeyemeyenler zaten hastanelere hiç alınmayacak. e tabi haliyle rehin kalma durumu da olmuyor.

şimdilik yürürlüğe koyamıyorlar bunu. zira, ufukta seçim var. ama er ya da geç bu da gelecek başımıza. yine mutlu mesut ödersiniz artık primlerinizi. adam, senin cebindeki parayı alıp sana sunmakla yükümlü olduğu hizmeti paralı hale getiriyor ve benim safsalak vatandaşım da avuçlarını patlatarak alkışlıyor bunu. maşallah.

ne ile besliyorlar sizi ya, ne ile ? küçükken ne geliyor başınıza da sonrasında bu hale geliyorsunuz, sonsuz bir merak içerisindeyim.

sonu gelipte anlamayanlara değil de baştan anlam kabızlığı içerisinde olan yurdum gençliğine selam olsun. allah akıl fikir versin tez zamanda.