bugün

evet in hayır ı geçmesi

yazarın son referanduma kişisel yorumudur.
ilk olarak kelime anlamları;
evet olumlu bir kelimedir; hayır olumsuz.
evet içinde bir çok anlam barındırır; hayır barındırmaz.
evet yeri gelir masumdur, yeri gelir merttir ancak hayır aldatmacadır, inkardır.
evet kabullenmenin hayır terslemenin sözcükleridir.
bu bağlamda hayır diyenlerin "hayırlı seçimler" yada "hayırlı pazarlar" gibi gerzekçe laflar yerine daha düzgün ve bazı akılda yer edici sloganları gündeme getirmesi gerekirdi.
aynen ülkenin %60 ının gerzek olması gibi konuların her seferinde gündeme gelmesiyle olduğu gibi.
belki gerzektir; zamanında aziz nesin bunun muhasebesini yapmıştır ama akıllı bir yönlendirmeyle istenilen elde edilebiliyor anlamıyor musunuz.
anla-ya-mıyorsunuz.
bu kısmın özeti; evet hayır dan kelime anlamı ile üstündür, iyidir falan filan.
chp ne yapmıştır diye kendine soran son bir haftaki gazete başlıklarını okuyuversin.
ben akp li değilim ama benim rahmetli halam da başörtülü, anneannem de başörtülü tam gündemde değildi derken bi belediye çıkıp yazıveriyor rahibe benzetmesi yaparak, la oğlum o benzetme nerden çıktı ben sana piyanist şantörler gibi heryere afiş asıyosun ihalelerde ne yaptığını bilmiyosun filan dedim mi...
sayın kılıçdaroğlu türbanı ben çözerim diye çıkıyor meydanlara oturduğu yerde kalıveriyor.
hala anlamadın mı karşındakinin bu konularda ne kadar antrenmanlı olduğunu?
hay senin kılavuzlarına...
diğer cepheden; hayır ı bayrak haline getirdiği zaman kişi önce kendini bilmeli. oyuna sahip çıkmayan neye sahip çıkacak diye her seferinde kılıçdaroğlu nun üstüne gidildiğinde ne cevap verecek merak konusu.
ahanna yazıyorum; bir lider olarak kemal kılıçdaroğlu misyonunu bitirmiş aslında kendi bitmiştir.
sonra vay efendim hata bende..
yok yaa...
deniz baykal ı yerinden ettin işin bitti.
şimdi çekil lider gibi lider gelsin otursun oraya.
tabii varsa...
sadece chp de değil mhp nin de neler yapabildiğinden anlamayan oy oranına bakar okuyuverir orada yazanı.
kendi seçmenine bile söz geçiremeyen adama lider mi derler.
herşeyi bu kadar tesadüfe bırakırsan nah böyle sonuçlarına katlanırsın.
lider gibi lider görsek takılırız belki peşine ama yok ki...
bir de hanımlar beyler ben şahsen beğenmiyorum kendilerini ancak bu ülkede ister kabul edin ister etmeyin bir tane lider gibi lider var onun da adı recep tayyip erdoğan.
© copyright 2005 - 2026