bugün

referandumdan çıkacak asıl sonuç

evet yada hayır diyen seçmenin hiç birinin "ulen hayır diyeyim de memleketin ebesi zikilsin" yada "ulen evet diyeyim de tayyip krallık kursun" diye sandığa gideceğini sanmıyorum. herkes doğru bildiğini yapacak. burda aslında partilerin siyaset uslubunun da oylandığı kanaatindeyim. sonuçta bu değişikliği seçmen büyük çoğunlukla kendi okuduklarından yola çıkarak değil parti liderlerinin söylemlerinden yola çıkarak oylayacak.

eğer olurda evet çıkarsa mhp nin saldırgan, geçmişini inkar eden siyasetinin, chp nin mıy,mıy, tutarsız, her duyduğuna inanıp sazan gibi atlayan siyasetinin milletin gözünde prim yapmadığı, evet diyenlerin arasında kendi seçmenlerinin de bulunduğu ayan-beyan ortaya çıkacak.

yok olurda hayır çıkarsa akp siyasetinin seçmenin gözünde artık inandırıcılığının olmadığı ve artık bu kişilerin verdikleri "halktanız" pozunun yapmacık olduğu görüşünün ağır bastığı belli olacak. ve 2011 de akp ye büyük ihtimal yol görünecek.

fikrimce devlet bahçeli ve kemal kılıçtaroğlu ve türevi muhalefet liderleri olduğu sürece tayyip bu memlekette uzun süre daha borusunu öttürür, istediği değişikliği de yapar.