fazıl say ın sanatçı sayıldığı bir ülke

fazıl say dediğimiz adam dünyanın en iyi piyanisti olarak 90ların başında müzik otoritesi sayılan dergilere kapak olmuş, sayısız konser vermiş, bir o kadar da konçertoları olan bir değerdir. ayrıca milli eğitim sisteminde beden, müzik gibi derslerin 8. plana atıldığı bir memlekette böyle bir sanatçının çıkmasıda ayrı bir ironidir.

bu adam arabeske söverken, sizin "efendim milli değerlere hakaret ediyor" dediğiniz adam nasreddin hocadan, aşık veyselden koskoca senfoniler, konçertolar çıkartmıştır. şimdi burdan 2 soru sorulur:
- bunları biliyorda mı ötüyorsunuz bunu merak ediyorum.
- arabesk nereden de bizim kültürümüz oluyor da adam arabeske söverken sizin birden milliyetçi duygularınız kabarıyor. arabeskte yapsa rap müzikte yapsa bizim sanatçımız bizimdir.o kadar milliyetçiyseniz sıkın bi taraflarınızıda bu adam gibi dünyada bizi temsil edin bakalım kaç kilo geleceksiniz.hakikaten fazıl say'ın sanatçılığı tartışılıyorsa bu memlekette vay halimize. cemal reşit reyin de ahmet adnan saygunun da adlarını tarihten silelim madem kısacık klasik müzik tarihimizden, ne de olsa bunlarda bizim değerimiz değil, değil mi.