bir küfür olarak kemalist

sözlükte sıklıkla yapılan şey. Benim anlamadığım ise şu: tamam, atatürk'ü sevmeyebilirsin, herkesin sevmesi lazım değil, dahası zorunda değiller insanlar birbirini sevmeye. Yine de birine "kemalist" diyerek hakaret ettiğini düşünenler, mustafa kemal atatürk'ün 1900'lerin başı gibi bir zamanda neler düşünebildiğinin farkında mı acaba? daha 1900'lerin başında bir şeyleri "ilke" haline getirmeye çalışan adamdan bahsediyorsunuz, farkında mısınız? yani şu zamanlarda yaşayan insanlar olarak bile hala segregasyonizm ve bağnaz düşüncelerden kurtulamayan insanlarımızın olduğunu görmekteyiz. Hala bir takım özgürlük ve kısıtlamalar konusunda kilitlerimizi aşamayan bizlerken bu adamı nasıl takdir edemiyorsunuz gerçekten şaşırıyorum.

elbette her şey modernize olmalı, günümüz çağına uydurulmalı ve sürekli yenilikçi olmalı. Yani Mustafa Kemal'in her dediğinin günümüz için aşırı mükemmel olduğunu söyleyemeyebiliriz. Yine de zaten kendisi de bu "yenilikçi olma" meselesine baya vurgu yapmıştır. Yenilik dediysek, eskiye dönmek manasında değil elbette. Hele ki şurada insan yerine konulan, şu sözlükte yazmak için kendilerine hak verilmiş bayanların atatürk'ten nefret edercesine sağa sola salya saçmalarını hiç anlayamıyorum. Atatürk ve onun düşüncelerini destekleyen arkadaşları olmasa; sizi adam yerine bile koymayacaktık ki hala ve hala. en başta senin böyle bir şeyden dolayı müteşekkir olman gerekiyordu.

Evet bir şeyler elbette zorla oldu. işin sadece bu kısmını baz alarak "atatürk"e diktatör diyen insanlar da çıkacaktır. elbette biraz böyle olmak zorundaydı. Tepeden inme yenilikleri, zaten cahillikten kırılan bir halka başka türlü nasıl kabul ettirebilirsin ki? adam bildiğin yanlış düşünüyor. Hayatında hiçbir şeyden haberi olmayarak yaşamış, kadınların 2.sınıf olduğu düşüncesini kafasına yerleştirmiş, kendince ve toplumunca oluşturulan kurallar çok doğruymuş gibi yaşayıp duruyor. bu kadar radikal değişimleri bu kadar cahil adamların özgürlüklerine bırakmak sadece ahmaklık olurdu.

Yine de hala anlamıyorsak; o dönemde bu aşşağılamaya çalıştığınız adam, afganistan gibi bir ülkeyi şu hale getirebilmiştir. bunun için şükran duymamız gerekmiyor mu? özellikle siz kadınlar! bari siz yapmayın bunu. ADam yerine bile koyulmayacaktınız.

haa atatürk'ü sevmeyen insanları görünce direk saldırma iç güdüsüne kapılan arkadaşlar da haklı değiller elbette. SApır saçma ilkokulda bize öğretilen, üzerinde hiç düşünmediğimiz; kulaktan doğma bir atatürk bilgisiyle atatürk'ü savunmaya çalışanlar ise gerçekten komik gözükmekte, doğrudur. Fakat; yine de bir insana "kemalist" diyerek hakaret edeceğini düşünen ahmaklar kadar komik değillerdir. 21.yüz yıldayız ve adamın dedikleri hala ve hala uygulanabiliyor. Hala ülkeler kalkınmak için bu adamın ilkelerini kullanmaya çalışırken, senin yaptığın çok komik geliyor bana be arkadaşım. emperyalizmden bıkan her ülke de bir gün bunu yapmaya meğillenecektir. MEsela siz yobaz ve bağnaz insanlar; tapındığınız iran ülkesine bile baktığınızda, ekonomi politikalarının atatürk'ün düşünceleriyle uyuştuğunu göreceksiniz. yani istediğiniz kadar kasın. Adam her yerden çıkıyor. bazı ilkeleri gerçekten ölümsüz değişmez ilkeler olmakla birlikte, bazıları ise yeniliğe açık, dinamik ilkeler. Kendine kemalist diyen bir insan en başta zaten "yenilikçi" olmalı. Kemalist arkadaşları da böyle eleştirelim ve bu yazıyı da burada bitirelim.