demokrasiyi kullanarak demokrasiyi yok etmek

demokrasinin istenen noktaya gelininceye değin kullanılan bir vasıta ya da bazı ülkelerde* bir tramvay olarak görülmesi sonucu ulaşılan sonuç.

demokratik yollarla seçilebilirsiniz, demokratik yollarla hitler gibi bir gecede tüm yasaları değiştirebilirsiniz, meclis çoğunluğunuza dayanarak demokrasi adı altında teokrasiyi dahi getirebilirsiniz, yasama yürütme ve yargıyı bir tek madde ile tek elde toplayabilir, "direnen" kurumların başına açıktan atama ya da vekaleten görevlendirme ile kadrolarını değiştirerek teker teker elde edebilirsiniz, sivil toplum örgütlerinden spor kulüplerine değin heryere kendi adamınızı yerleştirebilirsiniz, devlet hazinesini kullanarak kendi yakınınıza kredi verdirerek medya sahibi olabilirsiniz, yüksek yargıda atama bekleyenleri kendi istediğiniz atamayı kabul ettirinceye değin bekletebilirsiniz, istemediğiniz komuta kademesinin yükselmesini engellemek için haklarında soruşturma bile açtırıp "bak bunu atamaya kalkıyorlar" propagandası yapabilirsiniz ve istediğinizin istediğiniz göreve atanmasını sağlamak için tüm karar mercilerini toplantılara katılmayarak kilitleyebilirsiniz, hakkınızdaki en küçük eleştiriye karşı bile demokrasi karşıtlığı, cuntacı ya da contacı olmak yaftasını yapıştırabilirsiniz, insanları suçlarını dahi öğrenemeden yıllarca hapse attırabilirsiniz, şartlar gerekli kılıyorsa birgün serbest bırakıp ertesi gün yeniden tutuklayıp bir sonraki gün yeniden serbest bırakabilir ve sonunda yine tutuklayabilirsiniz, kendi siyasi partinizden olanlara dahi sizin kararınızı desteklemedikleri gün terörist ya da conta uzmanı yaftasını rahatlıkla asabilirsiniz, sanal başarılar yaratarak bu sanallığı adeta bir gerçekmiş gibi kamuoyuna aktarabilir ve pekala eğitimsiz yığınları etkileyebilir, en basit düzenlemeyi bile bir büyük gerilim ve olmazsa olmaz noktası olarak topluma dayatabilir ve bu dayatmanın neticesinde bıçak gibi ikiye dörde beşe onsekize otuzaltıya böldüğünüz insanları sözde "kardeşlik projeleri" ile ya da içi bomboş "açılım" sözcükleri altında birleştirmeye, daha doğrusu kendi anlayışınız doğrultusunda size tabi kılmaya hem de hiç utanmadan kalkabilirsiniz. dahası bütün bunları halk iradesi görünümü altında yapabilirsiniz hem de hiçbir koyunun mahallenin kasabına vekalet vermeyeceğini pekala bildiğiniz halde.

ama..

antidemokratik hedeflerinize demokrasiyi iğfal ederek ulaşmanız sizi demokrat yapmaz. hitler dünyada tek olabilir, ölmüş de olabilir ama bu dünya kendisine yeter sayıda hitlerci yaklaşıma sahip idareciler ve politikacılar varetmeyi her daim bir şekilde başarabilmiştir. "beni tanrı görevlendirdi" diye ırak'ta 1 milyon insanı katleden bush hitler'den daha mı masumdur?

göze çapak batmasın dütü: ben bunları hitlere yazdım. hehe, şükürler olsun ki benim memleketimde böyle şeyler olmaz. olmaaaaz, olamaz. almanya'da falan olur bütün bunlar. pis hitler. pis.