bugün

böyle moderasyon olmaz olsun protestosu

daha önce ekşi sözlük'te düzenlenmiş ve sonrasında (klon olduğumuzdan mıdır bilinmez) bizde de denenmiş heyhat hiçbir şekilde ilgi görmemiş olan böyle bir uludağ sözlük istemiyoruz protestosu'ndan farklı bir şekilde, direkt olarak uludağ sözlük moderasyonu ve bu moderasyonun içinde 'kafasına göre kararlar veren, yazarlarla yılışık bir şekilde dalga geçen' verdiği kararlar hakkında çoğu zaman geçerli sebepler göster(e)meyen, kısacası görevini layıkıyla yerine getir(e)meyen moderatör veya moderatörlere yönelik bir protestodur.

daha önce de birçok yazarın dillendirdiği gibi, belki dikkate almayacaklardır, belki yine aynı tas aynı hamam saltanatı devam edecektir lakin yine de biz yazarlar olarak, üstümüze düşeni yapmakla yükümlüyüz, en azından aklı başında olan ve eğriyi doğruyu iyi kötü ayırabilenler için bu böyle!

tüm dünya genelinde, tepkisiz bir toplum olarak ün yapmışken, sözlük ortamında bu gerçeği ne kadar değiştirebiliriz bilmiyoruz ama en azından denemek niyetindeyiz.

kiminin bilgi içerikli, kiminin provokasyon ve kiminin de sadece eğlenmek amaçlı yazdığı ama sonuç olarak 'el emeği göz nuru' sıfatını hak eden yazılarla (enty'lerle) çarkını döndüren bu sözlük, birilerine yüklü miktarda kazanç sağlarken, bu kazancın en büyük müsebbiplerine 'en azından' insan gibi muamele etmeyi öğrenmelidir, saygı göstermeyi bilmelidir! aptal yerine, gerzek yerine, cahil yerine koymamalıdır! koyamamalıdır!

bugün itibariyle ( 5 temmuz 2010 ) yazısında 'hiçbir hakaret veya küfür' barındırmadığı halde, sadece sözlük yönetimini eleştirmek amaçlı 'moderatör sikmek' şeklinde bir başlık açtığı için, kapital karl nickli yazar arkadaşımız tam 120 gün çaylaklık cezasına çarptırıldı (o kadar değil diyenler de var, tam olarak emin değilim ama zaten işin önemli kısmı burası değil) belki başlıktaki üslup yanlıştı ama tekrar ediyorum, yazıda hiçbir hakaret veya küfür yoktu, yani bu kadar ağır bir cezayı hak eden bir yazı değildi, kaldı ki sözlük içersinde, kimlerin nelere küfrettiğini ve bu durumla baştan başa tezat bir biçimde hala yazar kaldıklarını hepimiz çok iyi biliyoruz.

bu bize, moderasyonun eleştiriye kapalı olduğunu ve tabiri caizse -ki bence caiz- 'beni eleştirecek adamın amua goruummm!' şeklinde bir düşünceye sahip olduğunu gösterir.

mesele sadece kapital karl meselesi değil, bu konu sadece, hani derler ya 'bardağı taşıran son damla' oldu...

her neyse, sözü uzatmaya gerek yok hanımlar beyler, herkes ne demek istediğimi anladı, sözlük yönetiminden ( ve özellikle bir derdim var'da, nickinin görünmemesi rahatlığıyla, yazarlarla taşşak kıvamında dalga geçen o moderatörden!) hiçbir şekilde memnun değilim ve bu durumu, 2010 temmuz ayı boyunca kafa izni almak suretiyle, sözlüğe hiçbir şekilde üye girişi yapmayarak protesto ediyorum.

bir devlet bahçeli hesabına girip, protestonun sayısal faydalarından bahsetmeye lüzum yok; ben girmezsem bir başlık eksilir, sen de girmezsen iki başlık eksilir!

benim gibi düşünenler, en azından birazcık inancı ve cesareti olanlar (asla gaz vermek için söylemiyorum, sonuna kadar samimiyim) elbet peşimden gelecektir, bir ay (hatta daha da az bir süre) sözlüğe girmemek kimsenin ömründen bir şey götürmez ama sözlük ve sözlük yazarlarının iyiliği açısından çok şey katabilir.

bilmeyenler için:

ayarlarım > kafa izni > süre > 1 ay... (korkmayın ölmezsiniz)

1 kişi 1 kişidir

sadece dağdaki bir çoban olarak ilk adımı atıyorum ve bugünden itibaren 1 aylık kafa izni alıyorum.

saygılar sevgiler ve diğerleri...
güncel Önemli Başlıklar