bugün

muhabbet kuşunu konuşturmaya çalışmak

benim çalışıp başardığım olay.. rahmetli yaklaşık 14-15 kelime konuşuyordu.(şaka değil) daha yavruyken almıştım çakalı, kafasını eğip yemek yiyemiyordu azına ben sokuyordum yemi..
dedim nasıl konuşur bu hayvan, internetten araştırdığım kadarıyla şöyle yapmak gerekiyordu; karanlık odaya kafesi koyacaktık ve söylemesini istediğimiz kelimeyi telefona kayıt edip bir gün boyunca dinletecektik.. kafesin üstünü örttüm koydum kayıdı.. lang arkadaş hayvanata sabah bir baktım psikopat olmuş.. elimi yaklaştırınca atağa kalkıyor.. neyse bunu yaklaşık bir hafta boyunca hep yaptım.. sonuçta bişey yok.. aradan geçti yaklaşık 2 yıl, tabii o zamana kadar hayvanın dili açıldı neler konuşuyor. (2 yıl önce telefona kendi ismimi kayıt edip karanlık odaya koymuştum ya, işte hayvan benim adım hariç evdekilerin hatta evde çalışmaya gelen kadnının bile adını söylüyordu benimkini söylemedi cibiliyetsiz).. neyse yaklaşık 6 yıl sonunda öldü bu hayvan.. ölünün arkasından fazla kelam etmeyelim.. azıda biraz bozuktu '' eşek, yavşak '' gibi bazı argo kelimeler öğrenmiş sayemizde. (bkz: babam saolsun)

bu arada muhabbet kuşu alıp konuşturmak isteyen yazarlarımıza bu işten biraz anlayan biri olarak tavsiye vereyim;

1-)aldığınız kuş hollanda cinsi olsun, kuşlardan anlayan biriyle gidip alın yoksa alacağınız kişi kuşu öyle bir anlatırki amerikalı diye bile alabilirsiniz.. (bkz: ah o petshoplar yokmu o petshoplar)

2-)eğer 4-5 kelimeden fazla konuşturmak istiyorsanız hatta konuşturmak istiyorsanız kesinlikle ama kesinlikle erkek olanını alıcaksınız bu cinsin..

3-)kuş yavru olacak başka yolu yok..

4-)kuş tek olacak, eş falan alırsanız konuşmaz muhabbetler.

5-)kafese ayna koymayın konuşmayı öğretene kadar, konuşmaz.. konuştuktan sonra koyabilirsiniz ben öyle yaptığımda kuş aynayla bile konuşuyordu..aynaya alıştıktan sonra çıkarırsanız psikolojisi bozuluyor hayvanın bunu da belirteyim yeri gelmişken..

ağlamaklı oldum lan.. (bkz: bir ağlama duvarı olarak sözlük)