bugün

passiflora

ne yazık ki herkesin kendi standartlarında olmasını bekleyen insandır. girdiği bilgi içerikli entrylerle kendini kaliteli, magazin içerikli entryleri girenleri farklı sınıfta görmüştür. dün açtığı bir başlıkla da tepki almış ortalığı karıştırmış benim de tepkimi almıştır. ancak yiğidi öldürüp hakkını vermek lazımdır. kendisini tanımasam da sözlüğe verdiği emek takdire değerdir.
kendisinin unuttuğu veya kabul etmediği durum mudur bilmiyorum ama hatırlatmak isterim ki dünya ve insanlar çeşitlilikle güzeldir. çeşitliliği korumak gerekir. sözlüğe entry giren yazarların bakış açılarının farklı olmasıyla beraber sözlük okurlarının da farklı bakışları vardır. bunu kabullenmek gerekmektedir. gerektiğinde hakem hakkında yorum da cinsel içerikli bilgi de bulunmalıdır . okuyan kişi nasıl bilgi arıyorsa başlık kısmına yazar getir veya ara butonuna basar. sol frame'in amacı bilgiye ulaşma yolu değil, gün içinde girilen entryleri yeniden eskiye doğru sıralamasından ibarettir. kullanıp kullanmamak kullanıcının tercihidir. bu demek değildir ki ben sol framedeki başlıklardan rahatsız olmuyorum. oluyorum, olduğum zamanlar oluyor tabi, beni rahatsız eden başlıkla ilgili, eğer onun altına yazacak bir şeyim varsa yazmayı yoksa okumamayı tercih ederim. çünkü tercih şansım var. aynı durum herkes için geçerli. herkesin alacağı bilgiyi seçme lüksü vardır. yazar kitap yazmıştır beğenmezsin almazsın. yazar entry girmiş beğenmezsin kötü oylarsın özgürlük ve demokrasi çeşitliliği kabul etmekten geçer. gerçek hayatta bu kadar imkanlara sahip olmamak burada da olamayacağı anlamına gelmemektedir. burası veya diğer sanal platformlarda da özgürlük gerçek yaşantımızdan daha fazla ve bunu koruyup kabullenmek gerekir.

kendisi eğer sözlükten sıkılmış ve ayrılmışsa saygı duyulmalı verdiği emeklere teşekkür edilmelidir. (bkz: teşekkür ederim)

ancak entryler ile kalite ayrımı yapıp sözlükte faşizm oluşturacak düşünceye sahipse tekrar düşünmelidir.

işlerinde başarılar, hayatında mutluluklar dilerim.