bugün

ermeni soykırımının kanıtlanması

aşırı milliyetçilerin kendini belli etmesine vesile olmuştur. şimdi efendim bazı şeyleri konuşmak için tarih bilgisine sahip olmak lazım , tarih bilgisine sahip olmak içinde objektif olmak lazım.tarih palhaber.com da iki satır yazı okuyarak sonrada götünü kaldırıp anlamayanlara okuma yazma kursu bik bik bi diye olmaz. bir kaynak gösterildiği zaman o kaynak ermeni soykırımı başlığına sizin hiçde hoşlanmayacağınız şeyler yazdığı zaman kaynağı zaten amerikan oyunu bunlar diyerek karalamakla da olmaz* ~ http://tr.wikipedia.org/w...eni_K%C4%B1r%C4%B1m%C4%B1 ~. tarih ittihak ve terakki cemiyeti kafasıyla yapılırsa da olmaz.

elbetteki türkler de ,kürtler de , aleviler de her millet gibi büyük acılar yaşamışlardır, zaten hangi milletin geçmişi toz pembe? mühim olna hepsine aynı mesafede durmak hepsinin yanlış olduğunu söyleyebilecek göte sahip olmaktır.işimize gelene eyvallah deyip, işimize gelmeyene nefret kusunca orada ırkçılık başlıyor işte, ne bir tarafından tutulacak bir tartışma ortaya çıkıyor ne de sorunu çözebilecek bir zemin. sonuç nefreti daha da büyütmek ve daha da kalın kafalı olmaya yol açıyor göründüğü üzere.

tarihi boş verelim insaniyet namına bakalım bir yanlış başka bir yanlışla doğru olmuyor ne yazık ki. ermeniler bizden 1000 kişiyi öldürdü o halde istanbuldaki-izmirdeki-karstaki... ermenileri devletin bekası için bilmem nereye sürmeli ve yolda başlarına gelenlere karşıdevlet olarak gözlerimizi kapatmalıyız anlayışı be türklüğü yüceltir , ne de yapılanı haklı kılar. bu benim vicdanımda yer bulmuyor sizin vicdanınızda yer buluyorsa ayrı.bir devlet kendi yurttaşlarını, hem de savunmasızlarını, çoluk çocuk, kadın yaşlı demeden, kök saldığı ortamlardan söküp, bilinmez bitmez yollara salıyorsa, bunun sonucunda da bir halk büyük bir bölümüyle yok oluyorsa, bugün bizlerin bu durumu izah edecek kelimeleri tercih etme kıvranışımız, insan olma özelliğimizin hangi vasfıyla izah edilebilir?