bugün

ilyas salman ın başbakana mektubu

ağlanacak halimize gülenlere apaçık bir mektup olmuştur.

nitekim, halkın %47'lik bir kesiminin 1 torba kömürün cazibesine kanarak mı yoksa düşünerek ve nizamına göre ölçüp biçerek oy verdikleri meçhuldur.
çelişkiler içinde ülkede çıkan karışıklıların üstüne gitmeyerek, 1-2 açılım derdiyle ırkçılığı aramızda yaygınlaştıranlar, şimdi koltuk savaşı uğruna tarihteki azılı düşmanlarımızla teker teker vizeleri kaldıranların ta kendisidir.

zamanında rusya, boğazları geçip sıcak denizlere ulaşmak isterken bu isteğini kullanabileceği tek yer olarak hasta adam'ı görürken, amacına ulaşmakta geç kalmamıştır.

velhasıl, osmanlı devleti kendi valisine bile söz geçiremediği bir zamanda avrupa devletlerinden yardım istemiş, ancak ingiltere ve fransa'nın sömürgelerinin tehlikeye gireceğinden korktukları çıkar telaşları yüzünden bu yardıma olumlu cevap vermemiştir.

çaresiz kalan 2.mahmud ise, denize düşen yılana sarılır misali rusya'dan yardım istemiş ve boğazları elde etmek için fırsat kollayan rusya'nın da bu teklifi değerlendirmesi uzun sürmemiştir.

şimdiyse azılı düşmanlarımızla sürüsüyle antlaşma imzalıyoruz bir görüşmede?

niçin?

meçhuldur.

ancak tek bilinen şey, türkiye'nin kalkınmak için baş düşmanlarının desteğine muhtaç olmadığıdır.

bunu anlamayanlar ise, hala türkiye'nin yer altı zenginliklerini değerlendiremeyecek hatta göremeyecek kadar kördür.

şansımızı uzaklarda arayacağımıza kendi dibimize baksak çok şey kazanırdık bir bakıma.

çünkü zamanında türkiye'ye nükleer santral yapılma kararı alınmış fakat bu kararın türklere zarar vereceğini iddia eden sözde modern avrupa devletleri çernobil faciasını da bahane göstererek bizim iyiliğimizi düşünür gibi anında karşı çıkmıştır.

neden?

türkiye gibi güçlü bir jeopolitik konuma ve çeşitli yer altı zenginliklerine sahip bir ülke bu santralle zenginleşecek, dış borçları azalacak ve artık dış devletlere bağımlı bir ülke olmaktan çıkıp iç işlerine karışacak engellerin de kökünü kazıyacaktır.

türkiye'nin güçlenmesi her daim çıkarlarına ters düşen avrupa ise tarihin her döneminde türlü bahanelerin arkasına saklanarak bir şekilde kirli oyunlarıyla gelişmemizi engellemiştir ve halen daha bu politikasına devam etmekten vazgeçmemiştir.
güncel Önemli Başlıklar