bugün

ar değiliz zar değiliz mal değiliz kadınız

insanlığın evcilleşme süreci devam ettikçe daha da gür duyacağımız slogan.

neden? çünkü artık "koruma" fonksiyonu erkekte değil. poliste. "eve bakma" fonksiyonu ise ortak, yani kadın da artık çalışabiliyor.

kadın ve erkek arasında insan hakları ve vatandaşlık bakımından hiç bir fark kalmadı. hatta kadın toplumda pozitif ayrımcılığa maruz kalıyor.

evrimin doğal seleksiyon mevzusu medeniyetin kirli emperyalist akımlarında kayboldu gitti. ciğeri beş para etmez, genetik açıdan maymundan bile daha rezil insanlar "amir" olabiliyor. 150 boyunda, göbekli, çirkin insanlar yüksek derecede hayat sürebiliyor. 200 yıl evvel ancak kıçımızı silerek hayatta kalabilecek insanlar devlet koruması ve otoritesine, insan haklarına sırtını dayayarak hüküm dahi sürebiliyor.

kadınlık vasıfları yerini "hepimiz eşitiz" sloganına terk ediyor. erkeklik vasıfları ise buna ayak uydurarak yok oluyor.

10 bin yıldır namusumuz olan kadın bunu reddedebiliyor bunlara dayanarak. "ar değiliz" diyor. istediği adamla "sikişebilmek" hakkı istiyor. geceleri istediği barda mallık, motorluk yapabilmek; yakışıklı bulduğu adamla yatabilmek istiyor. eşitlik bu çünkü onlara göre. bu mudur? bu kadar rezil midir durum?

bilemiyorum.

"kadın kendi namusunu koruyabilir" gibi bir slogan yok etrafta; "ar değiliz" diyorlar. hatta bunun için yürüyorlar.

evet; namus bekaret zarında değildir kesinlikle. evet; kadın mal değildir. ama kadın; namustur. bir milleti millet yapan en önemli özelik kadınının namusudur. ne demek "ar değiliz"?

sen "arsın, hayasın, şerefsin". sen kadınsın. türk kadınısın!

namusunu kendin koru. ama koru. namus değilim deme. kırıcı oluyor.