bugün

düşün bilimin türkiye de kayda değer olmaması

düş ve bilim, zekayla doğru orantılı olarak gelişen kavramlar olduğundan, hala topraktan yaratıldığına inanan, hala fetoşun amerikan çanakçısı olduğunu bilmeyen, sanattan bihaber, cahil ve zekadan yoksun çoğu türk vatandaşını barındıran bir ülkede değerli olmaması gayet normal olan, değerli ve önemli kavramlardır.

sanata ve bilime değer vermeyen toplumların süründüğü gerçeğini, başta geri kalmış ülkelerle, sonra da kendi ülkemizde gayet güzel örneklendirmekteyiz. akıldan üstün olarak, dini inançların, bilim karşıtlığının, sanatın anlaşılamaz olduğu görüşünün tutulması sonucu, sürekli geriye gitmemek, gelişmemek ve ilerlememekten kaçış mümkün değildir. yine ve yeniden sözü ustalara bırakıyorum:

(bkz: eğitim)
(bkz: zeka)
(bkz: bilinç)
(bkz: kültür)

edit: entryim, başlığı açan sevgili kardeşimiz "efsane yazar"ın kastettiği ölçüde "düşün bilim" yani felsefe olarak algılanmamış, "düş'ün bilim'in" olarak algılanmış ve ona göre yazılmıştır. sonrasında ise, durum fark edildiğinde düzeltilmeye zahmet edilmemiş, olduğu gibi bırakılmıştır. yine de benim "düşün bilim" hakkındaki düşündüklerimi merak eden biri varsa, ona ayrıca açıklama yapabilirim.