bugün

savaş kaybettiği için müslüman olan türk halkı

O devirde bir türk halkından söz edilemez. Haliyle Kitlesel olarak savaş kaybettiği için din değiştirme de olamaz, Tutup da "lan bu din çok güzelmiş hadi geçelim" diye de olamaz.

Türk Milletinin islamlaşmasını yattığım yerden basitçe 1, 2,3,4,5 adıma ayırıyorum.

1. adım Malesef ki Kuteybe bin müslim denilen Türk düşmanı sözde allahlı allahsızın 100 bini aşkın türk'ü katletmesi, 50 bin i aşkın türk'ü de köle yapıp o şekilde canına kıymasına yetecek kadar gücü olmasından dolayı baskıyla olmuştur.

2. adım

Sonrasında ise Türk Milleti bu, Tarih boyunca "Din"i dünyevi hayatlarının merkezine koymamış bir millettir. çağına göre her bireyinde din özgürlüğü vardır e biraz da başka kültürlerin ürünlerine öykünme, Sonuçta hayatının çoğunu yaşayabilme uğraşına adamış bir millete bilmiş bilmiş dolaşan bir din adamı gelirse "vayyyy ne bilgili ne felsefi adam" deyip severler sayarlar, nasıl desem ananelerimiz, dedelerimizin "öğretmen"lere olan saygısı gibi. (teşbihte hata olmaz)

E haliyle binbir türlü dine geçmiş bu millet. birkaçı harici de Hangi dinden olursa olsun Kimliğini korumuşturlar. Müslümanlığa ismail hami danişmendin eserinde anlattığı gibi eski dinleriyle yakınlık kurup böyle de geçenler olmuştur. (ismail hami danişmend büyük tarihçidir eserlerini tamamen es geçip hiç yakınlık kurmadılar demek olmaz)

3. adım ise malesef Kuteybe bin müslimin köpekliğinden bile boktan adımdır. Evet açık konuşuyorum en boktanıdır.

Müslüman olan Türkler, yani karahanlılar bir gazla Doğudaki Müslüman olmayan kardeşleriyle vuruşmaya başlamışlardır. Türk'ün türkle vuruşması çok anormal ve kötü bir şey de değildir ama malesef ki bunu dinlerini yaymak adına da yapmışlardır. E haliyle bu olay birçok acı tecrübe yaşatmıştır bu millete.

4. adım ise Artık Batıdaki ve ortabatı asyadaki Türklerin birçoğunun müslümanlaşmasından sonra Çengiz Kaan'ın SEferleriyle olur. (çengiz Kaan da Türk kültüründen dolayı Din özgürlüğüne inanan bir adamdır)

Batı ve ortadoğudaki türk nüfusu hala o çağa göre azdır. Bizim Türk seçkinler de bulundukları bölgenin kültürüyle baya bir haşır neşir olmuşlardır. Sonrasın da ise malum Ulular ulusu Çengiz Kaan'ın elçilerini katledebilecek kadar gerizekalılık yapan Harezmler. Çengiz kaan Batı Türk topraklarını fethetmiş, yanında da birçok Türk, Moğol gayrimüslimleri getirmiştir.
Bunlar da buraya yerleşmiş ve zamanla islamlaşmışlardır. Allahtan da yerleşmişler yoksa buradaki nüfus azlığından Türk Mürk kalmazdı buralarda.

5. adım da islam Dünyasının gördüğü en büyük lider emir Timur'un Yanında getirdiği ve Anadolu'nun ortadoğunun Türkleşmesine katkıda bulunan Tatar, Moğol ve Türklerdir.
Bunların da bir kısmı gayri Müslimlerdir. Buraya gelmiş yerleşmişler ve islamlaşmışlardır. Allah Timur'dan da razı olsun, bu topraklarda Taze Türk kanı o zaman da gerekliydi, Gerekeni yapmışlardır. (aha işte benim kökler bu adımda islamlaşmışlardır)

ek: Ha bir de Türk müslümanlığından arap müslümanlığına geçme adımı var o başka mesele.
güncel Önemli Başlıklar