bugün

ülkücülük

100 kişi arasında bir anket yapılsa, 99 kişinin ülkücülüğün anlamını bilmediği gözükecektir. bazı gerizekalılar, ısrarla ülkücülüğü bir partinin destekçisi olarak göstermekte ve son 100 yılda varolan bir hareket olarak göstermekte. ulan beyinsizler, binlerce yıllık bir kavram hakkında artist artist konuşmayı biliyorsunuz, bizler aydınız demeyi biliyorsunuz ama ülkücülüğün ne demek olduğunu bilmiyorsunuz.

ülkücülük, bir milletin yürümesini sağlamak için kurulan güç birliğidir. hedef, düşünce birliği sağlandıktan sonra buna uygun maddi ve manevi çıkarların en üst seviyeye göre ayarlanıp ilerlenmesidir. köklü milletler de bugününe ülkülerinin peşinde ilerleyerek gelmiştir. ama aranızda bazı ergenler bir şey bilmeden eleştirmekte.

mhp binlerce yıl önce ötüken de kuruldu sizin mantıgınıza göre yola çıkarsak. yahu bir kavramı eleştirirken nasıl böyle zavallı bir mantık kuruyorsunuz onu da anlamıyorum. tek ülkülü millet biz miyiz? be çakal, yabancı bir ülkeye gittiğinde ülkü muhabbeti geçerse mhp ve destekçilerinden mi bahsedeceksin? kavramlarla uygulayanları bir ayırın o keskin zekanızda, sonra gelin birilerine hakaret edin. bizler aydınız muhabbeti çekiyorsunuz ama bir sikim bilmiyorsunuz.

köklü milletleri inceleyin, köklü tarih kitaplarına bakın, tarihi yazıtlarına bakın. ülkü hakkında yazılarını okuyun... orada da mhp veya ülkü ocağı kelimelerini aramayın. bulamazsınız... bakın hangi düşüncelerle bu köklü milletler bugüne gelmişler. okumaktan çekinmeyin aydın geçinen andavallar. öyle lanet okumayla da bazı şeyler olmuyor ne yazık ki. itin duası gerçek olsa gökten kemik yağarmış...