bugün

biz de cimbomun hakemlerinden istiyoruz

öyle bir hakem olsun ki 1 metre ofsaytta duran adamın golünü saysın, aynı adamın penaltıyla uzaktan yakından alakası olmayan artistik düşüşüne de penaltı çalsın. kazma olmayan anlamıştır sanırım mevzu bahis maçın hangisi olduğunu. anlamayan hırbolar için;

(bkz: 25 ekim 2009 fenerbahçe galatasaray maçı)

istemekle kalmaz aldınız zaten o hakemi, cimbom'un olduğu maçtı o.

tabi 6,5 sene önce atatürk olimpiyat stadı'nda oynanan 2-2'lik gs-fb derbisinin son dakikasında uzaydan dahi görülen penaltısı bir "cimbom hakemi"* tarafından verilmeyen takımdan bahsediyoruz.

bunun dışında 3 dakika duraklama verilip de 1,5 dakikadan sonra bitirilen derbiler de hatırlarız icabında.

ulan şimdi şurada galatasaray, fenerbahçe, beşiktaş, bandırmaspor vs hepsinin lehine/aleyhine yapılmış 10 bin tane hakem hatası sayarım, zamanında* galatasaraylı diye binbir dolapla mhk başkanını koltuğundan eden ali şen diye bir kişiden bahsederim. sonuç ne olacak şimdi? hepsinden sonra başlık açıp maçla alakası olmayan ezeli rakibe mi giydirelim ezik olduğumuzu, futbol maçı izleyen kütük olduğumuzu göstermek için?

bu ülkede hakemliğin seviyesi belli, sadece büyük takımlar lehine değil bütün takımlar lehine/aleyhine hata yapılıyor ya da eyyam yapılıyor, bu yadsınamaz bir gerçek. ama artık her maç sonrası puan kaybını hazmedemeyip de "x lobisi", "y'yi kayıran hakemler" tadında kendi takımlarının yediği naneleri görmeyip de zeka özürlü olduklarını tescillemek için sırf rakip takıma çamur atan saçma sapan başlıklar açan futbol bebelerini gördükçe kusmak istiyorum.

evet bebe bunlar, biyolojik yaşları ilgilendirmiyor beni; çünkü düşünme yetileri 10 yaşındaki bir çocuktan fazla değil. bunlar futboldan keyif falan almayan, salt sidik yarışı için hayatının merkezine futbolu koymuş işsiz güçsüz işlevsiz adamlar(?). he sıkıntıdan gece gece muhatap aldığımız kitleye gel, laflar boşa gidecek de öyle beyhude bir yakarış bizimkisi.

(bkz: akşama unutma cimbom hakemi getir babacığım)