bugün

yan gelip yatan tekel işçilerini savunan kesim

durduğu yerde para basan tekeli üç kuruşa satan, devletin malını yabancıya satarken kendi cebine milyon dolarlarlık sakalı koyan ampül kafalılarının anlayamayacağı kesimdir. bu sattıkları yabancılar iki gün sonra aldıkları fiyatın 3 katına tekeli başkasına bu şekilde satmıştır. sen buradan hesapla tayyipin devlet kurumlarını nasıl peşkeş çektiğini.. bu cebine attığı sakallarla bildiğin bir yeşil sermaye kuruldu be gözümüzün önünde. adam 7 sene ülkenin 4 bir yanına onlarca hastane açtı, oğlunun gemiciklerinin sayısı türk donanmasını geçti. diğerlerinin villaları, likit yumurta fabrikaları, one minute çorbaları, göz göre soyup soğana çevirdiler.

evet ülkenin işi ayakkabı fabrikası işletmek değildir. ama iletişim ağını, ulaşım ağını, sağlık sistemini, eğitim sistemini, güvenlik sistemini de yabancılara satışa çıkarmamalıdır.

ayrıca tekel zarar ediyor diyorlar.. devlete yük oluyor diyor kodumun ampülleri. * öle bir hesaplama yöntemi ile hesaplama yapmışlarki resmen para basan tekel zarar ediyor gözüküyor.. * tekellin sadece bandrol bastığı sigaradan devletin geliri 15 milyar dolar. ve bu ampüller 3 milyar dolar için imf nin yan gelip yattığı kaba etini öpüyor aylardır.

sen ülkenin yollarını satacaksın, limanlarını satacaksın, demiryollarını satacaksın, petrol rafinelerini satacaksın, köprülerini satacaksın, demir çelik fabrikalarını satacaksın, madenlerini satacaksın, telekomu satacaksın, arsalarını satacaksın. üstelik bunları değerlerinin 10 da birine peşkeş çekeceksin, kendi cebine de 10 da ikilik kısmını atacaksın. öleki sattığın tekel fabrikasının deposundaki malların piyasa değeri sattığın bedelden daha fazla olacak. tekelin elinde mal kalması gibi bir durum zaten söz konusu değil. ürettiği her şeyi satan bir kuruluş..
üstüne üstlük göz göre göre üç kuruşa peşkeş çekerken kendi cebini dolduracaksın..,

sormazlar mı adama iktidarının başında burs ile gönderiyordun çocugunu amerikaya okumaya.. 7 sene hükümetten sonra başbakanlık maaşın ne kadarki ogluna roro tanker gemilerinden filo kurdun, karının üzerine hastaneler zinciri açtın, kuyumculuk sektörünü eline aldın.. hangi para ile yaptın bunları demezler mi?

derler işte.. dedikleri zaman da bir kaç tane ampül kafalı çıkar "bu işçiler yan gelip yatıyorlar" diye yazılar yazar.. *

e be ampüllll kafalı arkadaşım..
1 - bu ülkede yoksulluk sınırı 2500 TL bu adam o paranın yarısı ile geçinmeye çalışıyor zaten. yani devletin kendi kurumunun değerlendirmesi ile yoksul kabul ettiği şartların da yarısı ile geçiniyor.
2 - elinde kazanmış olduğu sosyal haklar var. yıllar önce bu işe girerken bu şartlar ile giriyor ve sen kendi kafana göre bu şartları değiştiriyorsun. ben seni alırım, oğlumun roro tanker gemiciklerinden birindeki tayfasının si.inin keyfi nereye isterse oraya gönderirim orada çalıştırırım.
3 - senin maaşını 1300 tl den 550 tl ye çekerim. niye mi? karımın hastanecik zincirlerinden birinde kapıda duran köpeğinin si.kinin keyfi öle istiyor diye düşürürüm. sana hesap mı verecem neden maaşını düşürüyorum diye..
4 - he bunları yaparken. dogalgaza, benzine, elektriğe, suya, ekmege, yollara, koprulere, otobus bıletlerıne, aklına gelebilecek her şeye zam yaparım. kimse de likit yumurta fabrikasındaki horozumun si.inde olmaz..
5 - he sen bu yapılanlara karşı beni protesto mu edecen. o zaman ampül kafalı çok fazla yardakçım var zaten.. yan gelip yatma yeri değil diye yerden yere vurdurum seni basına.. olmadı ergenekoncu derim. olmadı polise dövdürür yerde sürüklerim..

he pkklıları mı? onlara bi dahaki sefere havayi fişekli karşılama yapacaz? onlar boş durmuyor ki senin gibi yan gelip yatanları öldürüyorlar..