bugün
- mesih düşmanı cinli türk ateistleri26
- dilbigisisi en iyi olan yazar19
- yazarların buluşmak istediği yazar11
- arkadaşlar artık kombinlerinizi görmek istemiyoruz35
- gece açlığı6
- chatgpt ile dertleşmek7
- sözlük kızlarının bugünkü kombinleri35
- anasonlu nargile4
- ölmek istemek ama ölememek4
- flörtöz erkek iticiliği5
- gecenin şarkısı6
- dahi anlamındaki de yi ayrı yazmayan sevgili14
- tutunamayanlar8
- kendi kendine nazar değdirmek3
- bol tereyağlı iskender4
- ben üşümem2
- boyumun 2 cm kısalması28
- kızlar bakar mısınız13
- freddy krueger ve kırmızı çizgili kazağı2
- tanrılar4
- bende eksik olan ne diye düşünmek4
- chp'nin türkiye'ye yaptıkları6
- sözlük yazarlarının ruh halini anlatan görsel11
- arkadaşlar hesabımı gizliyorum6
- eski sevgiliyle bakkalda karşılaşmak9
- orta doğu da 4 tane ulus devlet var9
- atatürk ün döneminde hiç üniversite kurulmaması15
- vahiy kitabına göre kıyamet alametleri4
- islamda namaz yoktur13
- istanbul da 2 ilçede denize girme yasağı4
- elleri güzel erkek nasıl oluyor sorunsalı21
- uludağ sözlük en popüler yazarını seçiyor9
- insanlar değişmez2
- ayrılık sonrası herkesi benzetmek2
- sözlük yazarlarını analiz eden yazar5
- arkadaşlar sizce bu çocuk yakışıklı mı19
- israil'e saldıran her ulus helaka uğrayacak6
- beyin sinir ve omurilik cerrahisi uzmanı3
- sözlük yazarlarının mastürbasyon teknikleri6
- 12 eylül 2026 suudi arabistanın vurulması8
- varlığı iddia olarak kabul etme2
- lsd2
- nişantaşı nda 36 lı tuvalet kağıdıyla yürümek8
- her ilde üniversite kurulması6
- gammazlar bakar mısınız3
- arda güler2
- chatgptyle dertleşmenin artık cidden yapılması2
- sözlüğe fotoğrafımı atacağım12
- yazarların 80 lerde nasıl göründüğü36
- hakaret etmek7
okey türklerde bir kültürdür. oyunu oynamayı öğretirken çekilen sıkıntılar da bu kültürün en kötü tarafıdır. dört arkadaş toplanır karar verilir: 'hadi gençler okeye'. aradan biri çıkar ve kullandığı cümle şudur: 'ben bilmiyorum ama öğretirseniz hemen anlarım -kafam geç basar bende mallık var diyen yoktur, herkez hemen anlayacağını söyler- der. ve sonra anlatma safhası başlar. 'bak kardeşim ardışık sayılar şeklinde dizcen, yani 1 2 3 4 yada 10 11 12 13, ha ama dikkat et aynı renk olcak yani kırmızı 4 kırmızı 5 kırmızı 6 şeklinde olcak hıyar gibi kırmızı 5 siyah 6 sarı 7 dizmeyecen'. bundan sonra karşıdaki oyuncu adayı kafasında düşünmeye başlar sonra da oyunu anlatan elemandan şu cümle gelir: 'istersen renkleri farklı aynı sayılardan da dizebilirsin mesela kırmızı 11 yeşil 11 siyah 11 şeklinde bunda da önemli olan sayıların aynı olmasıdır renkler farklı olabilir'. artık oyuncu adayının kafası iyice karışmıştır. 'peki anladım ama bu taşları önümdeki tahtaya (ıstakaya) nasıl dizeceğim. ve oyuncu koçu arkadaş şu yanıtı verir: 'iki tane dörtlü iki tane üçlü per yapacaksın -sanki adam peri biliyor- son taşla da biteceksin, ha birde üç tane üçlü bir tane beşli per yapma var ama sen kafanı karıştırma -adam herşeyi öğrendi bir tek bu kaldı kafasını karıştıracak- ilk dediğim gibi diz yeter. sonunda anlatan kişiler hepbir ağızdan sorar: 'anladın dimi' , bu cümleden sonra bu olayın en can alıcı cümlesi ağızdan dökülür: 'anladım anladım siz rahat olun bir iki el öylesine atalım iyice pekiştiririm ben'.
edit: genelde pekiştirebilen oyuncu adayı nadir görülür, üç el sonra anlamadığı halde anladığını söyler ve oyun başlar. başladıktan beş dakika sonra karşı tarafındaki oyuncudan sen el yapma sadece taşla, yani adam 11 atarsa sen 12 at lafları yükselir, 10 dakika sonra ise a..kodugumun salağı, senle oynayan o..çocuğu olsun, s..git, kalk masadan, lafları dört bir yanda yankılanır.
edit: genelde pekiştirebilen oyuncu adayı nadir görülür, üç el sonra anlamadığı halde anladığını söyler ve oyun başlar. başladıktan beş dakika sonra karşı tarafındaki oyuncudan sen el yapma sadece taşla, yani adam 11 atarsa sen 12 at lafları yükselir, 10 dakika sonra ise a..kodugumun salağı, senle oynayan o..çocuğu olsun, s..git, kalk masadan, lafları dört bir yanda yankılanır.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar