bugün

online oyun bağımlısı olmak

vakt-i zamanında tecrübe edindiğim, hem maddi, hem manevi bakımdan, insanı inanılmaz sarsan durum.

hayatını harcamak, yaşama sebebini, var olma amacını bir oyuna bağlamaktır online oyun bağımlısı olmak...

- "voehananıskiim, çar yatıyo lağğn" nidalarıyla, yemekte olduğun tavuğu fırlatıp, yağlı ellerinle klavye tuşlarına zihinsel engelli gibi basarak, ölmek üzere olan karakterini kurtarma çabasıdır.

- ebeveynlerin yatmasını avını bekleyen bir timsah gibi bekleyip, ebeveynler yattıktan sonra yataktan ışık hızıyla kalkarak bilgisayarı açmak, kasanın sesine uyanmasınlar diye kasanın etrafını, annenin çeyiz sandığında sakladığı, gözü gibi bakmakta olduğu yastıklarla kapatmaktır.

- babanın kredi kartıyla online alışveriş yapmayı istemek, "geçen gün mehmet amcanlar'ı dolandırmışlar oğlum, hiç uğraşamayız şimdi bunlarla" cevabını alıp sus pus oturmaktır.

- annenin; "verme diyorum paranı şu rezil şeylere, git bişi'ler ye. bak millet 2 metre oldu, sen çük gibi dolaşıyosun ortalarda" serzenişlerini dinlemektir.

- "hacı bi' gold çeksem 30 milyona, bizim uğur abi'den de 10 gb çektim mi 50 ye, olur 80." tarzındaki hesaplamalarla, matematik profesörü seviyesinde matematik bilmek, çevreye; "olm benim dersler kesat ama, matematiğim çok iyidir aslında, bakma sen." şeklinde ahkam kesmektir.

- sa, as, afk, lol, noob, brb, res gibi terimleri yaşam felsefesi haline getirip, "senin ananı bacını pk'larım bak" şeklinde gerçek hayata uyarlamaktır.

- her server'da; "the_ottomans" , "yeniceri" , "turks" , "turk_power" , "bozkurtccc" gibi clan/guild/union'lara rast gelmek ve dolayısıyla server'a yabancılık çekmemektir.

- internetkafede gördüğünüz, kendinizden yüksek level'li bir karakteri oynamakta olan insana sokulup; "abi, skiller'e bakabilir miyim?" demek, skilleri gördükten sonra oracıkta orgazm olmaktır.

- karakter soyma, item çalma davasına, en az bir kere dayak yemiş olmaktır.

- elektrikler kesildiğinde, "lan sadece bizim evde gitmiştir belki" diyerek evden çıkmak, apartmanın ışığını yakmayı denerken arkanızdan kapanan kapıyla, gecenin 1'inde, terlik ve boxer'la dışarıda kalmaktır.

- lag'a uğradığınızda veya dc olduğunuzda, ttnet'in anneannesine (?) sövmektir.

online oyun bağımlısı olmak...

olmayın, oldurtmayın.