bugün

sözlükteki islam düşmanlığı

Sözlükte ilgili konularda her zaman dile getirdiğim ve savunduğum düşünce şudur ki. nasıl ki bir ateistin yada farklı dine mensup kişinin islamiyeti kötülemesi, alay konusu etmesi hoşumuza gitmiyorsa. aynı şekilde bizimde seçimleri inançsızlık yahut farklı bir din olan kimselerin görüşlerini alay konusu etmememiz gerekir. bu konuda sanırım herkes fit. yani herkes aynı şeyi istiyor. hmmm. ozaman birde şu açıdan bakalım. demek ki kendine hakim olamayan. kendi fikirlerinin, siyasi görüşünün, inancının dışında olan kimselere saygı duymayan. ayrımcılık yapan bir kesim var sözlükte. ama karşı tarafta ki yada müslüman arkadaşlarımızın tarafında ki herkes bu ayrımın içinde diyemeyiz. bazıları var. yani oradan üç beş, buradan üç beş tane dengesiz, kendini bilmez var. işte bu amaçta olan kimseler şu tarz ikilemlere diyaloglara sebebiyet veriyor.

sormuşlar.
denizde iki insan tehlikede olsa. bunların birisi atatürk. diğeri hz. muhammed olsa kimi kurtarırsınız?

şimdi bu soru nasıl bir sorudur ya? bu soruyu soran kişinin amacı nedir yahu? benim cevabımı takdim edeyim.

a: atatürk'ü mü kurtarırsın hazreti muhammed'i mi?
c: ikisini de kurtarsam..
a: olmaz birini seç..
c: neden insanları illa birini seçmek mecburiyetinde bırakıyorsun? bu sorunun amacı ne?
a: çünkü atatürkü kurtarırım diyenleri dinden çıkmakla, hz. muhammedi seçenleri yobazlıkla suçlayacağız biz.
c: peki neden?
a: çünkü insanları bölücülükle, çünkü insanları inançsızlıkla, çünkü insanları atatürk düşmanlığıyla, çünkü insanları siyah, çünkü insanları beyaz olmalarıyla ayıran. ayırmaya çalışan biz. (bkz: aynı bokun laciverdi) yiz.
c: o zaman (bkz: allah kurtarsın) kardeşim. beni konuya dahil etmeyin. türkiye de sen ve senin gibilerin zihniyeti değişmedikçe olan bize oluyor çünkü. bölücülük edebiyatı yapanlar, milliyetçilik edebiyatı yapanlar, kemalizmin savunucusu gibi görünüp iki cümle kuramayanlar. hepsi (bkz: aynı bokun laciverdi). bıktık ulan sizin gibi gruplaşmalara sebebiyet veren zihniyetlerden. çocukluk zamanlarından başlayan birini seçmek mecburiyetinden bıktık. (bkz: anneni mi daha çok seversin babanı mı) artık insanları ayrımcılığa götürecek, artık insanları bölücülüğe götürecek sözcüklerden bıktık. hitler düttürsün sizi. daha ne diyeyim. çok açık ve net.

işte arkadaşlar. burada ki gruplaşmaların sebebi az sayıda olan kendini bilmezler. yoksa ne inançsız arkadaşlarımın, ne de islamı savunan kardeşlerimin suçu var.
güncel Önemli Başlıklar