bugün

gecenin kanatları

serdar akar'ın para peşine düştüğü filmdir. hani bazı insanlar mahsun kırmızıgül'ün türk sinemasına yeni bir renk getirdiği sanıyorlar ya, işte serdar bey de bu renkten faydalanmak istedi sanırım. Yoksa serdar akar tarzı bir senaryo değil. mahsun kırmızıgül ise sosyal konulara değindiğini sanıyor. yanılıyor...

senaryo'yu okuma fırsat budlum. Son derece özensiz yazılmış bir senaryo. tıpkı daha önce beyaz melek ve güneşi gördüm'de olduğu gibi. senaryo tekniği namına hiç bir şey yok. son derece dağınık.

hikaye ve karakterler fazlasıyla zayıf. diyaloglar çok kopuk.

ismi ise manidar (!) gece kod adlı bir terörist... canlı bomba olmaya karar veren bir kız yani.

başrol oyuncusu murat ünalmış bir programda " son derece klişe bir senaryo ama ... " dedi... ama bağlacından sonrası önemli değil çünkü yalan ! alışılagelmiş dandik bir konu var ortada. tıpkı beyaz melek ve güneşi gördüm'de olduğu gibi.

neyse böyle kötü işlere prim verenler sağolsun... ha bir de herkes film eleştiriyor, şöyle böyle diyor. bir insanın bir filmi sevmemesini anlarım. ama kalkıp teknik açıdan eleştirmesini anlamam ! nasıl yani ? nerden biliyorsun ? sen sadece izleyici olarak kal beğendim, beğenmedim de ! bırak filmin eleştirisini bilenler yapsın, orda burda bir kaç film hakkında yazmak, bir kaç film izlemek demek film üstadı olmak demek değildir. bu da içimde olan böyle bir şeydi.