bugün

içki içen padişahlar

hepsi icerdi dostlar... hatta ilk halife yavuz´un cok iyi sarap taniyan adam oldugu bile söylenir. fatih´ten bahsedilmis onu bilmiyorum. kanuni de icerdi. murat 4 malumdur.

ancak bu isi baska türlü degerlendirmek lazimdir. bunlar türk padisahlaridir. icki türk´ün hamurunda vardir. icki icseler de hicbiri kafayi yiyip herhangi bir tebasini hitler gibi kestirtmemistir. mesela yavuz öyle bir sey -sirf etnik etkilerden dolayi yapmaya kalksaydi-ki yavuz zamaninda bugünkü amerikan baskanlarindan falan cok daha güclüydü- hickimse ona engel olamazdi.

padisahlar ictikleri ickilerle degil, yaptiklari islerle anilmalidirlar. yukaridaki entry, bizim padisahlari tanrisallastirdigimiz hakkinda olani dogru degildir, icmistir, biz bunu kabul ederiz.

bir insan icki icince dinsiz olmaz.kuran´da böyle bir bilgi yoktur. adam inanir ama icki icer. ayni sey krallar sultanlar icin de gecerlidir.

icki icmeleri padisahlarin degerinden zerre kadar deger kaybettirmez. hatta onlari daha da insanlastirdigi icin sevimlilestirir. yavuz un sarap icen bir halife olmasi baska bir seydir, halifelik makamina ihanet edip etmedigi baska birseydir. kendisi zehir gibi bir hafizdi.

unutmayiniz ki- peygamberin zamaninda bile uzunca bir süre insanlar icki icerlerdi... hz.ebu bekir mesela mutlaka cok icki icmis bir kimse olsa gerektir- ancak peygamberin en iyi dostudur... bununla,icki icen iyidir, demek istemiyorum, ama icki ictigi icin insanlari müslüman saymamak islam in düsturunda yoktur. islam da sartlari yüzünden orospuluk yapmak zorunda kalmis kadina bile umut vardir, velev ki icki icen osmanli padisahi kötü olsun.

bu baslik padisahlari kötülemek amacli acilmis bir baslik midir degil midir bilemiyorum. ama biz bugün bu dili bu sekilde konusuyor ve avrupanin en büyük topraklarina sahip insanlar olarak yan gelip yatabiliyorsak bunda o "icki icen" padisahlarin oldukca önemli bir rolü olmus olsa gerektir.