bugün

surrogates

---spoiler--
konu olarak gerçekten orjinal olan ama içerisinde hep birşeylerin bana eksik geldiği yapım. yani filmin kısalığındanmıdır bilmem. beki de herşeyin üstünkörü anlatılmasından kaynaklanıyordur. sonuçta hiçbir konuda işte bu çok iyi olmuş diyemiyorsunuz. film birçok amerikan klişesi içermekte mesela. dünyayı amerikalılar kurtarıyor, bir tane zıppır programcı maaşallah herşeyi bilgisayarından idare edebiliyor, tek tuşla dünya kurtarılabiliyor vb. bunların dışında senaryo altyapısı (yani suretlerin olduğu bir dünya, bunun işlenişi değil ki zaten çok kötü işlenmiş) ve görsel olarak gerçekten iyiydi. bu ikisi hariç kötü diyebilirim.
bruce willsin oyunculuğuna diyecek bir şey yok ama oynadığı karakterin daş gibi bir kadın (eşinin sureti) yerine yaşlı olan ve robot olmayan eş versiyonunu tercih etmesi hatta bu uğurda bütün robotların fişini çekmesi pek mantıklı değildi! daha doğrusu diğerleri için adaletsizceydi!
filmin aksiyonu iyiydi. ama daha iyi olabilirdi. bir die hard aksiyonu da beklemiyorum zaten. ama bruce abimiz bir robotun yüzünü insan etinden oluşan eliyle dağıtmayı da ihmal etmedi filmde. filmin sonunda insanların hayatını kurtarıp suretlerinkini iptal etmesi sonucunda bütün suretlerin yere yığılması ve bir ölü şehir havası oluşması garip ve güzel geldi bana.
sonuç olarak izleyin de merak duygunuzu yenin. yoksa bu film sadece ün yapmış ama içi boş bir film.

not : ileride böyle bir dünyada yaşayabilrmiyiz bilmiyorum ama olursa gerçekten iyi olur! yani istediğiniz şekilde olan bir beden ile yaşamak çok güzel bir şey olmalı. mesela monica belluci ya da tom corius gibi olmak elinizde. hani bir adriana lima sureti fena olmaz!

"how do you save humanity when the only thing that's real is you?"
--spoiler---