bugün

avrupa nın yedinci büyük ekonomisi türkiye

vatandaşa yansımadığı savı doğru değildir. gelir dağılımındaki adaletsizlik yüzünden doğu ve güneydoğu ya daha az yansımaktadır.
bunun tek çözümü de hayvacılığın geliştirilmesidir. etin kilosu olmuş 20 lira bir inekten 200 kilo et çıkar. o da yapar 4000 lira . boru değil. sen orada yaşayıp senede 2 inek besleyip satmıyorsan tezek kokusundan iğrendiğini düşünürüm ya da sabah erken kalkıp onları otlatmaya götürmekten kaçıyorsun.

türkiye de 5000 liraya otomobil alınabiliyor. yani 10 maaş. he ayda 500 lirayı seyyar satıcılıktan bile kazanırsın iş yok demeyelim. ama şu var moralin yoksa o iş sana zul gelir. ya da burnun büyükse seyyar satıcılık yapmazsın.

ayrıca okumak için orada burada çalışmak kadar normal ve şerefli bir iş te yoktur. alışalım bunlara. bedava hiçbir şey yok. maalesef ve de maalesef.

bak para kazanamayan ve zorluk çekenleri eleştirmiyorum. o durum zordur. para yok diye moralin bozulur, moralin bozulunca içinden bişey yapmak gelmez. pis bir kısır döngüdür. o kişilere her türlü destek verilmelidir senin, benim ve hükümetin görevidir.