bugün

yeni tc kimlik karti

TÜBiTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsünde (UEKAE) geliştirilen Akıllı Kart işletim Sistemi (AKiS) tamamen milli olanaklar kullanılarak geliştirilen ve 2010'dan itibaren nüfus cüzdanının yerine kullanılması hedeflenen, akıllı kimlik kartları, kopyalanma riskine karşı görünürde 7 üstün güvenirlikli önlemle korunmaktadır.

teknolojik özellikleri;

Akıllı kart en başta akıllı kart tabanlı ulusal kimlik kartı olarak nüfus cüzdanının yerini alacak; sürücü belgesi, pasaport, e-devlet uygulamalarında kimlik doğrulama amaçlı bir belge ve SSK karnesi, Sağlık Bakanlığı sertifikalarında, Maliye Bakanlığının vergi uygulamalarında kullanılabilecektir. Akıllı kimlik kartı tamamen yerli kaynak ve mühendislerle son şifreleme teknolojisi kullanılarak ve uluslararası standartlara uygun;
"taklit edilemez"; "tahrip ya da tahrif edildiğinde değişikliğin algılanmasına imkan veren güvenlik özellikleri" bulunmaktadır. üzerindeki ve çip içerisindeki bilgilerin elektronik ortamda, kriptografik yöntem denilen güvenlik özellikleriyle korunmaktadır bu yöntem sayesinde kartın mükerrer basımının engellenebilir, Merkezi Nüfus idaresi Sistemine (MERNiS) erişimle yazım hatalarının önüne geçilebilecektir.