bugün

1 ekim 2009 galatasaray sturm graz maçı

(fs: bir sarı lacivert kana sahip bünye tarafından sözümona tüm şopar(!)lılığımla, futbolseverlik ve milli duygularla birlikte tonla eksi yemeyi göze alıp, ama yine de sosyal sorumluluk bilincinde bir kaç kişinin holiganizmine son vermek adına yazılan bir yazıyı okuyacaksınız.)

tanım: taraftarların bir kısmının hala taraftar değil holigan olduğunu gösteren maç olmuştur.
şöyle ki;

içimde dolaşan sarı lacivert kan ile birlikte galatasaraylı arkadaşlarımla maçı izledim. daha bir kaç dakika önce kendi maçımızdan sonra arada geçen diyaloglarda fenerbahcenin iyi oynayamadığını kabullenmekle beraber başladık izlemeye.

aman yarabbim. nasıl bir maç oluyor, keita 4 5 hareketten 3 unde topu kaptırıyor ama 1 inde çalım atınca bu adam hayvan abi deniyor, sonrasında 6. ve 7. toplarıda kaybediyor yine ses yok ve 8. orta güzel gelince yine hayvan. totale bakıldıgında topla 8 buluşmada 2 doğru hareket.

daha 3 gün önce antalyasporu yerden yere vururken dün böyle bir gol görmek üzücü oldu ülkemiz adına. lakin antalyaspor gol atmak için 9 kişi çıkınca defansta kimse kalmamıs ve gol olmuştu, dün gece ise defansta 6 kişi varken guiza kenardan topu getirdi semihe verdi semihte servetin ayagı altından kalecinin hemen yanından topu ağlara gönderdi. ve bu pozisyonun ardından masamıza dolaşan muhabbet.

futbolsever1: yenmemesi gereken 1 gol

fanatik1: lan aminiyüm servet senin, abi bu nasıl defanstır, ilerde adamların boku çıkıyor bişeyler yapmak için 6 kişi arasından 2 kişi gelip gol atıyor. bu ne ya. abi bu defansa dikkat etmemiz lazım.

fanatik2: harbi lan. gol sırasında etraflarında hiç kimse yokken sol bek ve sol iç defans oyuncusu neden ters kademeye girmediki.

holigan1: şansını sikimm. adamın ayağının altından gitti amına koyim. piç hakem ardanın golünü verseydi bunlar olmicaktı. vay aq ya. 3 olacakken 1-0 geriye düştük.

eminim bu masa heryerde vardır lakin unutulmaması gereken birşey var.
bir şeyler ters gidiyor ahali,

-takım savunmasımı dersiniz,

-barosun panik atak hallerimi,

-topu ayağına alan her atak oyuncusunun illaki final pası atmak istemesimi,

-ortasahada oynayan futbolcuların atak yönlerinin çok iyi ve hırslı olmasına ragmen defansif anlamda sıkıntı yaşamalarımı

-nedense her maçın sıkıntıya düştüğü anlarda kenar yönetim tarafından yapılan değişiklikleri, hiç bir galatsaraylı spor yazarlarının beğenmemesinimi(yorum değil tespit.kanıtlar mevcut)

-benim açtığım başlıkta üzerime cok gelinen ama hala 9 köyden kovulmayı göze alaraktan söylemeye devam edeceğim arda mevzusumu (#6159197) bu ardanın verimi düştü gençler. bakın benden söylemesi. sizler labirentin içindesiniz 4 bir yanınız sarı kırmızı ama bizler dışardan daha rahat görüyoruz, tıpkı sizin diğer takımların olumsuzluklarını daha rahat görebilmeniz gibi. sol kanatta tuncayvari bindirmelerle, ceza sahasına çapraz girişlerle, güzel çalımlarla bir sende 40 50 kere forvetini kaleciyle karşı karşıya bırakan atakları izlemeyi özledik. oyun kurmak adına liderlik adına 10 numaralık adına kafası allak bullak olmus frikik kullanmaya başlayan ardayı değil.

-sabri sarıoğlunun iştahının yan etkisimi dersiniz.

artık ne denirse denirse bu ve buna binayen ortaya cıkan onca sorunu görüp düzeltmesi gereken elbette ben değilim ama birisi artık takkenin yavaş yavaş düştüğünü, kelin göründüğünü, uefa ligi ilk maçında yunanistanda atılan 3 golünde hediye olduğunu, eskişehir maçında atılan golün defansın yüzde bin defans hatası olduğunu en azından çıtlatmalı birilerine.

(#6175403) entarisindede olduğu üzere fenerbahçeli bünye olarak galatasaray hakkındaki bir yazıya bu denli gösterilen emek ve fikir paylaşımı çok hoşuma gitti lan.

her neyse haydin eksi butonu sağ alt tarafta üzgün suratta. tebrikleri ise artı ile değil özel mesaja bir teşekkürle bildirmeniz önemle rica olunur.