puta tapmak

eski çağlarda her ne kadar bunu helva taş ve ağaçtan yapıyorlarsa da günümüzde de modern putların oluştuğunu ve ardından gidenlerin olduğuna şahit olmuşuzdur..

şirktir. allah ın asla affetmeyeceklerinden. haram olan.

yunus suresi;

10/18- Allahı bırakıp, kendilerine ne zarar, ne de fayda verebilecek şeylere tapıyorlar ve;işte bunlar Allah katında bizim şefaatçılarımızdır diyorlar. De ki:Siz, Allah a göklerde ve yerde onun bilmediği bir şeyi mi haber veriyorsunuz!? O, onların ortak koştukları şeylerden uzaktır, yücedir.

10/34- De ki: Allah a koştuğunuz ortaklarınızdan, başlangıçta yaratmayı yapacak, sonra onu tekrarlayacak kimse var mı? De ki:Allah başlangıçta yaratmayı yapar, sonra onu tekrar eder. O halde nasıl oluyor da (haktan) çevriliyorsunuz?

10/35- De ki:Allah a koştuğunuz ortaklarınızdan hakka iletecek olan bir kimse var mı?; De ki:Hakka Allah iletir. Öyle ise, hakka ileten mi uyulmaya daha layıktır, yoksa iletilmedikçe doğru yolu bulamayan kimse mi? Ne oluyor size? Nasıl hüküm veriyorsunuz?

10/36- Onların çoğu ancak zannın ardından gider. Oysa zan, hak namına hiçbir şeyin yerini tutmaz. Şüphesiz Allah onların yapmakta olduklarını hakkıyla bilendir.

10/66- Bilesiniz ki göklerde kim var, yerde kim varsa, hep Allah ındır. Allah tan başkasına tapanlar (gerçekte) Allah a koştukları ortaklara tâbi olmuyorlar. Şüphesiz onlar ancak zanna uyuyorlar ve sadece yalan söylüyorlar.
........... alıntı........... diyanet kur anı kerim meali..