çaylakken haberleşme yöntemleri

sözlükte çaylak olmuş olan (olmayanlardan da bilmeyen yoktur sanırım) yazar kardeşlerimizin malumu olduğu üzere çaylakken özel mesaj fasilitesini kullanmak namümkün. çaylakken yazılan entry leri de moderasyon ve gammazlardan başkası görmüyor malesef. gördüğünüz üzere bi şekilde çaylak edilmiş arkadaşların sözlük içindekilerle iletişimi (eğer daha önceden başka iletişim yöntemleri denenmemişse) mümkün değil. öyle mi dersiniz?

hayır. bir tane iletişim yöntemi biliyorum. aslında çok büyük ihtimalle çoğu yazarın ve moderasyonun bu yöntemden haberi var ve müsamaha gösteriyorlar. ben de bundan cesaret alaraktan bu yöntemi umuma açmakta bir sakınca görmüyorum. çoğu yazarın bildiği bir yöntemi geri kalan azınlıktan saklamak haksızlık olur di mi ama?

ha yok eğer moderasyonun yıllardır gözünden kaçmışsa (aslında bu ihtimal o kadar zayıf ki bu notu yazıp yazmamakta tereddüt ettim) bir gammaz olarak bunu moderatörlere bildirmek benim görevim olsa gerek. o sebepledir ki bu entry yi yazmayı her ihtimal için de görev bildim.

şimdi diyelim ki ben çaylak oldum. özel mesaj yok, entry lerim gözükmüyor. kimdir nedir ime bakan biri görüyor ki ben çaylağım. atıyorum bana neden çaylak olduğumu sormak istiyor ama mümkün değil. değil mi? mümkün. özel mesaj atabilir. amaaaaa. benden cevap alamaz. alamaz mı? alır işte. daha önce kendi nickimin başlığına yazmış olduğum bir entry i editleyerek sesimi duyurabilirim. her ne kadar yazdığım entry ler gözükmese de editlerim pekala görünüyor. işte bu şekilde iletişebiliyorum. örnekle açıklayım hemen:

başlık: bazlama
entry m: altıncı nesil bir yazar. tüm yazar kardeşlerini sevgiyle selamlayan bir altıncı nesil yazar.
edit: x başlığına yazdığı bir entry ağır hakaret içerdiğinden vs vs çaylak edildi. edildim.

işte böyle sevgili yazar kardeşlerim. şimdi bazılarınız dudak bükecek. bazılarınız "uyan da balığa gidelim" minvalinde entry ler döşeyecek lakin onları kaale almamaya karar verdim. bir kerelik olarak şimdi kaale alıp cevap veriyorum hepsine birden. unutmasınlar ki bunları bilmeyen yazarlar var. herkes bilsin istedim.